Boek
Nederlands
Een beginnend schrijfster wordt ingehuurd om uit te zoeken of een succesvolle boekhandelaar op Camino Island gestolen manuscripten in bezit heeft.
Titel
Het eiland
Auteur
John Grisham
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Camino island
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2017
311 p.
ISBN
9789400508996 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Een beginnend schrijfster met een schrijversblok wordt door een grote verzekeringsmaatschappij ingehuurd om uit te zoeken of een succesvolle boekhandelaar op Camino Island gestolen manuscripten van F. Scott Fitzgerald (1896-1940) in bezit heeft. Een belangrijk deel van het boek speelt zich af tussen een kleine groep mensen uit de literaire wereld op het eiland, daarnaast komen ook de dieven van het manuscript weer opduiken. Het verhaal is vakkundig geschreven en met name de diefstal van de manuscripten wordt mooi beschreven. Maar daarna gaat het nogal traag verder, niet alles wat gebeurt, is dan nog even duidelijk en de spanning blijft wat achter. Grisham is opgeleid als jurist en vooral bekend geworden met zijn spannende juridische thrillers, zoals het verfilmde 'The firm'. Later verbreedde hij zijn literaire aandacht naar thema's die spelen in het zuiden van de VS.

Over John Grisham

CC BY 2.0 - Foto van/door Scott Brenner

John Grisham (Jonesboro (Arkansas), 8 februari 1955) is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama.

Levensloop

Grisham is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen. Zijn ouders waren gematigde Southern Baptists. Zijn vader was bouwvakker en katoenkweker. Na veelvuldig verhuisd te zijn, vestigde de familie zich in 1967 in het kleine stadje Southaven in Mississippi. Daartoe door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge Grisham een fervent lezer die vooral beïnvloed werd door het werk van John Steinbeck, waarvan hij met name de heldere schrijfstijl bewonderde. In 1977, behaalde Grisham zijn B.Sc. titel in accountancy van Mississippi State University. Tijdens zijn studie begon Grisham een dagboek bij te houden, iets dat later hielp bij zijn creatieve activiteiten. Na het behalen van de J.D. titel aan de juridische faculteit (School of Law) van de University of Mississippi, in 1981, werkte Grisham bijna tien jaar als ju…Lees verder op Wikipedia