Strip
Nederlands

Kogel voor een kruisridder

Johan Vandevelde (scenarist), Stephan Louwes (illustrator)
+1
Kogel voor een kruisridder
×
Kogel voor een kruisridder Kogel voor een kruisridder
In de reeks:
Moon; 1
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
In het jaar 2323 werkt een echtpaar voor een geheime overheidsorganisatie die criminelen oppakt die zich proberen te verrijken door naar het verleden te reizen. Hun drie kinderen weten niets van het geheime leven van hun ouders. Totdat een van hen iets ontdekt… Ballonstrip in zwart-wit. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Kogel voor een kruisridder
Scenarist
Johan Vandevelde
Illustrator
Stephan Louwes
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schinveld]: Menlu, 2023
66 p., [4] p. : ill., z/w
ISBN
9789083303000 (paperback)

Besprekingen

Een dystopisch stripverhaal dat zich afspeelt in het jaar 2323.Honderden jaren na een wereldwijde kernoorlog heeft de mensheid de draad weer opgepikt. Rik De Ridder en Lynn Moon werken voor een ultrageheime overheidsorganisatie die criminele oppakt die zich proberen te verrijken door naar het verleden te reizen. Rik en Lynns kinderen, de drieling Emily, Cleo en Alex, hebben geen flauw benul van het geheime leven van hun ouders. Tot Alex iets vreemds ontdekt. Ballonstrip met rauwe, pen-en-inkt-lijntekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 15 jaar.Stephan Louwe is een illustrator en stripauter. Johan Vandevelde is een bekende jeugdauteur en scenarist. Het boek is deel 1 uit de serie: ‘Moon’.

Over Johan Vandevelde

Johan Vandevelde (Brussel, 3 augustus 1973) is een Vlaams jeugdauteur en scenarist.

Levensloop

Vandevelde volgde de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de filmschool RITS. In 1998 werd hij door een van zijn docenten aanbevolen voor een schrijfproef bij de Multimedia Group, waar op dat moment de laatste afleveringen van de serie Windkracht 10 werden ingeblikt. Johan Vandevelde werkte mee aan de strips gebaseerd op deze bekende televisiereeks en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de televisiereeks Flikken.

In 2000 debuteerde Johan Vandevelde met het jeugdboek De tijdspoort, gebaseerd op een eerder geschreven scenario dat nooit gepubliceerd werd, en mocht hiervoor twee jaar later de eerste prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury in ontvangst nemen. In 2005 deed hij dit nog eens over met Na het Licht, deze keer bij de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ook zijn derd…Lees verder op Wikipedia