Dvd
Engels

Pride and prejudice

Joe Wright (regisseur), Jane Austen (naar het werk van), Deborah Moggach (scenarist)

Pride and prejudice

Joe Wright (regisseur), Jane Austen (naar het werk van), Deborah Moggach (scenarist)
Titel
Pride and prejudice / dir. by Joe Wright ; screenplay by Deborah Moggach ; based on the novel by Jane Austen
Regisseur
Joe Wright
Naar het werk van
Jane Austen
Scenarist
Deborah Moggach
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 121 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling : Engels voor doven en slechthorenden, Bulgaars, Arabisch, Kroatisch, Deens, Nederlands, Fins, Hebreeuws, Noors, Portugees, Zweeds, Turks, IJslands, Roemeens, Sloveens
EAN
5050582391251

Over Joe Wright

CC BY 3.0 - Foto van/door DavidDjJohnson op de Engelstalige Wikipedia

Joe Wright (Londen, 25 augustus 1972) is een Brits filmregisseur.

Hij regisseerde onder meer de films Pride and Prejudice, Atonement, The Soloist, en Hannah. Hij won een BAFTA-award als beste nieuwkomer (regisseur).

Wright is gehuwd met Anoushka Shankar, een bekend sitarspeelster en dochter van Ravi Shankar.

Filmografie

  • 1997: Crocodile Snap (korte film)
  • 1998: The End (korte film)
  • 2005: Pride and Prejudice
  • 2007: Atonement
  • 2009: The Soloist
  • 2011: Hanna
  • 2012: Anna Karenina
  • 2015: Pan
  • 2017: Darkest Hour
  • 2020: The Woman in the Window
Lees verder op Wikipedia