Boek
Roemeens

Harry Potter şi copilul blestemat : scenariul : piesei în douǎ pǎrţi

J.K. Rowling (auteur), John Tiffany (auteur), Jack Thorne (auteur)

Harry Potter şi copilul blestemat : scenariul : piesei în douǎ pǎrţi

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Harry Potter şi copilul blestemat : scenariul : piesei în douǎ pǎrţi / dupǎ o poveste originalǎ de J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne ; o piesǎ de Jack Thorne
Auteur
J.K. Rowling John Tiffany Jack Thorne
Vertaler
Tatiana Dragomir
Taal
Roemeens
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Harry Potter and the cursed child. Parts one and two
Editie
Ediţia a II-a, revizuitǎ şi adǎugitǎ
Uitgever
Bucureşti: Arthur, 2018
333 p. : ill.
ISBN
9786067883442 (hardback)

Andere talen:

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties