Boek
Engels

Harry Potter and the philosopher's stone

J.K. Rowling (auteur)
+1
Harry Potter and the philosopher's stone
×
Harry Potter and the philosopher's stone Harry Potter and the philosopher's stone

Harry Potter and the philosopher's stone

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Na de dood van zijn ouders woont Harry Potter in de bezemkast bij zijn zeer onvriendelijke oom en tante; op zijn elfde hoort hij dat hij een tovenaar is. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Harry Potter and the philosopher's stone
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2014 | Andere uitgaven
331 p. : ill.
ISBN
9781408855652 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Harry Potter woont sinds de dood van zijn ouders in de bezemkast onder de trap in het huis van zijn zeer onvriendelijke oom en tante Dursley. Het leven is er op zijn zachtst gezegd heel onaangenaam. Op zijn elfde verjaardag hoort Harry dat hij (net als zijn ouders) een tovenaar is; iets wat zijn leven totaal verandert. Hij gaat naar Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, waar hij vrienden maakt en alles leert over vliegen op bezems, toverdranken en monsters. Ook is het zijn taak de strijd aan te gaan met Voldemort, zijn aartsvijand, de tovenaar die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader en moeder. Eerste deel uit de zevendelige serie over Harry Potter. Spannend en avontuurlijk verhaal. Vooral de dialogen bevatten de nodige hunor. Zeer beeldend geschreven. Vanaf ca. 11 jaar.

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia