Boek
Engels

Harry Potter and the chamber of secrets

J.K. Rowling (auteur)

Harry Potter and the chamber of secrets

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De leerlingen van Hogwarts komen in gevaar nadat magische krachten zijn vrijgekomen uit de geheime kamer van de school.
Titel
Harry Potter and the chamber of secrets
Auteur
J.K. Rowling
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2014
359 p.
ISBN
9781408855669 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Harry heeft een hele nare vakantie bij tante en oom Dursley achter de rug en keert terug naar Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, om daar aan het tweede leerjaar te beginnen. Het valt al niet mee om daar te komen. Harry en zijn vriend Ron nemen de oude, blauwe, vliegende auto van Rons vader mee. Ook op school blijkt al snel dat dit geen rustig schooljaar zal worden. Er gebeuren vreemde dingen en er worden aanslagen op leerlingen gepleegd. Harry hoort een vreemde, angsaanjagende stem in de muren van het kasteel. Maar hij is de enige die de stem hoort. Tweede deel in de zevendelige serie over Harry Potter. Wederom een spannend, sprookjesachtig, avontuurlijk verhaal, dat van het begin tot het eind boeit. Vanaf ca. 11 jaar.

Over J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia