Grote letter
Nederlands

Drie is te veel

Jill Mansell (auteur), Marja Borg (vertaler)

Drie is te veel

Jill Mansell (auteur), Marja Borg (vertaler)
Het overspelige hoofd van een Brits gezin zet zijn huwelijk op het spel.
Titel
Drie is te veel
Auteur
Jill Mansell
Vertaler
Marja Borg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Two's company
Editie
1
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2012
2 dl.
ISBN
9789036428217 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het gelukzalige glamourleventje van radiopresentatrice Cass met haar beroemde man Jack en hun drie kinderen, van wie er twee eveneens bekend zijn, spat als een zeepbel uit elkaar, zodra journaliste Imogen Trent de trouwe, huiselijke Jack inpalmt. De kinderen zijn furieus, want hun moeder lijdt, ondanks de sympathie van radio luisterend Londen. De vlotte plot, waarin verschillende verhaallijnen elkaar kruisen, is doorspekt met hilarische momenten en bevolkt met levendige personages. Jammer dat hun psychologische ontwikkeling, anders dan in later werk van de auteur, niet meer is uitgediept. Thema’s als klassenverschil, racisme en onvruchtbaarheid komen slechts zijdelings aan bod; wat extra aandacht – hoe humoristisch ook – had meer vlees aan het bot opgeleverd. Het boek verscheen voor het eerst vijftien jaar geleden. Van internet, e-mail en gsm is dus nog geen sprake. Voor een roman in dit genre doet dat anno 2011 vreemd aan. De bestsellerauteur levert niet haar sprankelendste boek af, …Lees verder

Over Jill Mansell

Jill Mansell is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Biografie

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two's Company) (199…Lees verder op Wikipedia