Boek
Nederlands

Griekse Helden : Griekse mythologie voor beginners

Jet Manrho (redacteur), Judy Elfferich (auteur), Mary Heylema (auteur)
+1
Griekse Helden : Griekse mythologie voor beginners
×
Griekse Helden : Griekse mythologie voor beginners Griekse Helden : Griekse mythologie voor beginners

Griekse Helden : Griekse mythologie voor beginners

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Maak kennis met Griekse goden, halfgoden, helden en mythische figuren als Odysseus, Zeus, Herakles en Achilles. Bevat verhalen, ballonstrips, weetjes, gedichtjes en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Griekse mythologie
Titel
Griekse Helden : Griekse mythologie voor beginners
Redacteur
Jet Manrho
Auteur
Judy Elfferich Mary Heylema Cynthia Van der Hoogte Floor Tinga
Illustrator
Jeroen Funke Lea Vervoort Eva Wijers
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Autoped, 2018
65 p. : ill.
ISBN
9789492243133 (hardback)

Besprekingen

Boekie Boekie is een organisatie die kinderen wil stimuleren om zelf creatief bezig te zijn met beeld en woord. Het biedt daarnaast een platform voor beginnende kinderboekenschrijvers en illustratoren. Daarom is ook deze uitgave een bundeling van werk van verschillende auteurs en illustratoren. Ook reiken zij de internationale prijs de StArt Award 2018 uit, die zowel een vakjuryprijs als een kinderjury heeft. De winnaars daarvan staan in dit boek. Alle kleurentekeningen en teksten gaan over de Griekse mythologie en zijn geïnspireerd door het boek 'Op naar de Olympos!'* (2009) van Hein van Dolen. Opgenomen zijn verhalen, gedichten, weetjes, strips, toneelteksten en illustraties rondom de bekende verhalen van Zeus, Hera, Herakles, Odysseus etc. Het boek is verdeeld in drie delen: ‘Griekse Goden’, ‘Halfgoden & Griekse helden’ en ‘Mythologische figuren & Stervelingen’. Het stevige boek (A4-formaat) is prachtig vormgegeven en een echt blader- en kijkboek. Vooral de illustraties spatten van…Lees verder

Over Jet Manrho

Jet Manrho (Drenthe, 1959) is een Nederlands schrijver, redacteur en cultureel ondernemer. Ze is vooral bekend als oprichter en hoofdredacteur van het kindertijdschrift BoekieBoekie en het kindermuseum Villa Zebra in Rotterdam.

Levensloop

Jet Manrho is geboren in Drenthe. Na de mavo in Hoogeveen, ging ze een jaar naar de High school in het Amerikaanse Kalamazoo. In Meppel ging ze in 1981 van de havo naar de pedagogische academie. Na haar kandidaatsexamen aan de Rijksuniversiteit Groningen in 1985, studeerde ze in 1988 af in de onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

In 1991 richtte Manrho het BoekieBoekie op in Rotterdam op de Kop van Zuid, het eerste kunst- en literatuurmuseum voor kinderen. De gelijknamige krant werd een tijdschrift, waar ze bijna dertig jaar lang hoofdredacteur bleef. Het BoekieBoekie-museum was een inspirerend voorbeeld voor het Haagse Letterkundige Museum, tegenwoordig het Liter…Lees verder op Wikipedia