Boek
Nederlands
De inwoners van het Schotse eiland Mure verheugen zich op het kerstfeest maar Flora moet haar ex-baas vertellen dat ze zwanger is van zijn kind en de Syrische vluchteling Saif viert met zoontjes voor het eerst kerst weg van huis en mist zijn vrouw.
Onderwerp
Kerstmis
Titel
Wintereiland
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Els van Son
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
An Island Christmas
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
270 p. : kaart
ISBN
9789024586059 (paperback)

Besprekingen

Flora is onbedoeld zwanger van haar ex-baas en weet niet goed hoe ze dit aan hem moet vertellen. Saif is een Syrische vluchteling en dokter en viert met zijn zoontjes maar zonder zijn vrouw, voor het eerst kerst met de inwoners van het Schotse Mure. Hun paden kruisen op het kleine, gezellige eiland. Jenny Colgan (1972) werd bekend met Café zon & zee, waarvan Wintereiland het derde deel is. Het verhaal bevat actuele thema’s als integratie van vluchtelingen, maar het (her)vinden van geluk in de tijd rond kerst viert de boventoon. De vele personages zijn vlot uitgewerkt en krijgen allemaal een mooie plaats in het verhaal. De verhaallijn bevat voldoende wendingen waardoor je verder blijft lezen. De schrijfstijl is bijzonder, op het eerste zicht chaotisch maar zodra je daaraan gewend bent, leest het aangenaam weg.

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia