Boek
Engels

I'm glad my mom died

Jennette McCurdy (auteur)

I'm glad my mom died

Genre:
Het verhaal van een Hollywood kindster over haar overheersende moeder.
Extra onderwerp
McCurdy, Jennette, BookTok
Titel
I'm glad my mom died
Auteur
Jennette McCurdy
Taal
Engels
Uitgever
New York: Simon & Schuster, 2022
X, 304 p.
ISBN
9781982185824 (hardback)

Besprekingen

Dit briljante en aangrijpende verhaal door Jenette McCurdy (1992), de ster van iCarly en andere tienerseries, beschrijft hoe zij, vanaf zesjarige leeftijd, moest gaan acteren omdat haar moeder een mislukte actrice was. Vanaf haar vroegste herinneringen werd ze van auditie naar audite gebracht zodat haar bijzonder overheersende moeder haar eigen droom in haar dochter kon verwezenlijken. Dit was Jenette's hele leven, hoewel zij een hekel aan acteren had. Alles deed ze om haar moeder gelukkig te maken, inclusief 'calorie restriction' toen ze elf jaar oud was om haar groei te vertragen en nog meer kinderrollen te krijgen. Uiteindelijk, het resultaat van dit alles was anexoria, boulimie en een alcoholverslaving waar zij alleen met veel therapie en hard werken vanaf is gekomen. Zowel triest als zeer grappig geschreven.

Over Jennette McCurdy

Jennette Michelle Faye McCurdy (Garden Grove, 26 juni 1992) is een Amerikaans filmmaker, VODcaster, oud-actrice, oud-zangeres en oud-liedjesschrijver. Ze was te gast in televisieseries als Malcolm in the Middle, Zoey 101, Will & Grace, Strong Medicine, Law & Order: Special Victims Unit, Judging Amy, Victorious en True Jackson, VP.

Biografie

McCurdy heeft drie oudere broers. Ze kreeg interesse in acteren na het zien van Harrison Ford in Star Wars: Episode IV: A New Hope en kreeg inspiratie nadat haar moeder genezen werd van borstkanker. Jennette begon met acteren en zingen toen ze zes jaar oud was. In 2021 vertelde ze te gast in de podcast The Iced Coffee Hour dat ze vanaf jongs af aan heel financieel bewust was en begon met acteren om haar familie te onderhouden die het financieel moeilijk had.

Carrière…Lees verder op Wikipedia