Boek
Engels
Op bezoek bij vrienden wordt politieman Falk geconfronteerd met twee onopgeloste zaken.
Titel
Exiles
Auteur
Jane Harper (Brits-Australisch schrijfster)
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 2022
420 p.
ISBN
9781529098440
Andere talen:

Besprekingen

De Australische politieman Falk, op bezoek bij vrienden in een klein stadje in het Zuid-Australische wijngebied, wordt geconfronteerd met de verdwijning van een vrouw die haar eenjarige baby op een parkeerplaats heeft achtergelaten. Ook blijkt de zes jaar oude zaak van een doorgereden automobilist die een dodelijke ongeval heeft veroorzaakt niet opgelost. En dat alles binnen een hechte vrienden- en familiegroep. Kan Falk beide zaken oplossen voordat hij na een week weer vertrekt. Terwijl Falk vele gesprekken voert wordt de spanning heel geleidelijk opgebouwd en krijgt de lezer een fraai beeld van het plattelandsleven en van een soms benauwde samenleving waar mensen weinig geheimen voor elkaar hebben. Het is een verhaal waarin weinig gebeurt tijdens een jaarlijks wijnfestival en dat het dus niet van actie moet hebben maar van een paar knappe mysteries die haarfijn ontleed worden, van de intrigerende situatie, van de fraai uitgewerkte personages en hun motieven. Soms zal de lezer een ge…Lees verder

Over Jane Harper

Jane Harper (Manchester, 1980) is een Australische auteur van misdaadromans.

Levensloop

Toen Harper acht jaar was, verhuisde het gezin waarin ze opgroeide van England naar Australië, waar ze zes jaar zouden verblijven en gedurende welke tijd Harper de Australische nationaliteit verwierf. In haar tienerjaren keerde het gezin terug naar het Verenigd Koninkrijk. Ze woonden in Hampshire. Ze studeerde Engels aan de Universiteit van Kent. Harper studeerde naast Engels ook journalistiek en begon haar carrière als stagiair bij de Darlington & Stockton Times. Daarna werkte ze voor de Hull Daily Mail.

In 2008 ging Harper terug naar Australië, waar ze werkte voor de Geelong Advertiser in Victoria. In 2011 werd ze journalist voor de Herald Sun in Melbourne.

Schrijverschap

Harper heeft vijf misdaadromans geschreven: The Dry (De droogte), F…Lees verder op Wikipedia