Andere talen:

Besprekingen

De droogte

Eerste zin. De boerderij had de dood al vaker gezien en de vleesvliegen waren niet kieskeurig.

Politieman Aaron Falk keert terug naar zijn geboortedorp voor de begrafenis van zijn beste vriend Luke. Die heeft voor zijn zelfmoord eerst zijn vrouw en zoontje gedood. Is hij gek geworden door de droogte die al twee jaar aanhoudt en de boeren tot wanhoop drijft? Falk komt erachter dat iemand anders de moordenaar is, maar hij wordt met argusogen gevolgd: twintig jaar geleden werd Falk de schuld van de verdrinkingsdood van zijn vriendin in de schoenen geschoven. Koppig onderzoek en langgerekte flashbacks maken duidelijk wie nu en toen de echte daders zijn en dat zorgt voor een paar flinke verrassingen.

Wordt het debuut van de Australische Jane Harper een nieuw wereldsucces à la Gone Girl ? Wij zijn niet zo overtuigd. Er is niets mis met de personages en de plotwendingen, maar je voelt je als lezer niet altijd serieus genomen. Misschien omdat De droogte te geconstrueerd is en de trucs om hier een bestseller van te maken op den du…Lees verder

In een door droogte geteisterd dorp in zuidwest Australië worden de lijken van Luke Hadler, zijn vrouw Karen en zijn zoontje Billy gevonden. Het lijkt erop dat de droogte Luke te veel is geworden en dat hij zijn vrouw en zoontje en vervolgens zichzelf heeft omgebracht. Als Aaron Falk, vriend van Luke en financieel deskundige bij de politie in Melbourne, overkomt voor de begrafenis, wordt hem door de ouders van Luke gevraagd de plaatselijke politieman Raco te helpen met het onderzoek. Er zijn twee verhaallijnen: het verhaal van dit onderzoek en het verhaal dat zich afspeelt in de tijd toen Aaron en Luke tieners waren en Aaron het dorp verliet. Aaron Falk is de hoofdpersoon en de spanningen in het dorp rond zijn aanwezigheid zijn soms te snijden. Ook de enorme droogte is bijna voelbaar aanwezig. Het verhaal is uitstekend opgebouwd en de hoofdpersoon is sympathiek. Een sterk thrillerdebuut waarvoor de auteur al een prijs ontving, de Victorian Premier's Unpublished Manuscript Award 2015. …Lees verder

Over Jane Harper

Jane Harper (Manchester, 1980) is een Australische auteur van misdaadromans.

Levensloop

Toen Harper acht jaar was, verhuisde het gezin waarin ze opgroeide van England naar Australië, waar ze zes jaar zouden verblijven en gedurende welke tijd Harper de Australische nationaliteit verwierf. In haar tienerjaren keerde het gezin terug naar het Verenigd Koninkrijk. Ze woonden in Hampshire. Ze studeerde Engels aan de Universiteit van Kent. Harper studeerde naast Engels ook journalistiek en begon haar carrière als stagiair bij de Darlington & Stockton Times. Daarna werkte ze voor de Hull Daily Mail.

In 2008 ging Harper terug naar Australië, waar ze werkte voor de Geelong Advertiser in Victoria. In 2011 werd ze journalist voor de Herald Sun in Melbourne.

Schrijverschap

Harper heeft vijf misdaadromans geschreven: The Dry (De droogte), F…Lees verder op Wikipedia