Boek
Nederlands

Vrolijk Pasen!

Jan Maillard (auteur)
+1
Vrolijk Pasen!
×
Vrolijk Pasen! Vrolijk Pasen!

Vrolijk Pasen!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bumba, Bumbina en Bumbalu zijn al vroeg op, want het is Pasen. Samen gaan ze paaseitjes zoeken. Tel je mee hoeveel ze er hebben gevonden? En welke kleuren ken je al? Hardkartonnen prentenboek over tv-clown Bumba. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Vrolijk Pasen!
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2022
[14] p. : ill.
ISBN
9789462775879 (hardback)

Besprekingen

Verhaal over de bekende tv-clown Bumba. Bumba, Bumbina en Bumbalu zijn al vroeg op, want het is Pasen. Samen gaan ze op zoek naar paaseitjes, zowel binnen als buiten. Er komen verschillende leerelementen voorbij: kleuren benoemen, eitjes tellen en een lesje over samen delen. Dit boek moet het vooral hebben van het populaire personage Bumba. Peuters die de serie graag bekijken, zullen het leuk vinden hun tv-held in het boek tegen te komen. De illustraties zijn kleurrijk, met grote kleurvlakken en dikke, zwarte lijnen. De overheersende kleuren zijn lichtblauw, geel, rood en groen. Elke spread heeft op één pagina tekst, in vette zwarte letters. Over Bumba verschenen al tientallen boeken. Vierkant hardkartonnen prentenboek (26 x 26 cm.) met afgeronde hoeken. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Dombo zoekt Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke cl…Lees verder op Wikipedia