Boek
Nederlands

Mijn groot zoekboek

Jan Maillard (auteur)
+1
Mijn groot zoekboek
×
Mijn groot zoekboek Mijn groot zoekboek

Mijn groot zoekboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Clowntje Bumba gaat boodschappen doen, naar de boerderij, het strand en dan naar bed. GRoot hardkartonnen aanwijsprentenboek met felgekleurde illustraties, omringd door ongeveer dertig voorwerpen die op de grote platen gezocht en benoemd kunnen worden. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Mijn groot zoekboek / creation Jan Maillard
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2016
[20] p. : ill.
ISBN
9789462771970 (hardback)

Besprekingen

Groot formaat zoek- en aanwijsprentenboek voor peuters over het bekende televisiefiguurtje clown Bumba. De hardkartonnen bladzijden hebben afgeronde hoeken en een glad, gelamineerd oppervlak. Op elke spread staat een grote afbeelding over dubbele pagina’s rond een (niet benoemd) thema: winkel, boerderij, picknicken, strand, slapengaan, getekend in de bekende stijl met veel felle kleuren en duidelijk afgebakende, zwart omlijnde figuren. De platen zijn vrij vol en daardoor wat rommelig. De figuren zijn nogal stijf afgebeeld. Bumba is op elke pagina groot aanwezig. De grote afbeelding is omkaderd en daaromheen loopt een witte rand waarin talloze kleine voorwerpen en figuren zijn afgbeeld, die in de grote plaat gezocht moeten worden: van konijn en worm tot vliegtuig en windmolen. Naast elke kleine tekening staat de naam, zonder lidwoord. Er is veel te zien en aan te wijzen: ongeveer dertig voorwerpen per spread. Jonge kinderen vinden het meestal leuk om voorwerpen terug te zoeken en lere…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Dombo zoekt Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke cl…Lees verder op Wikipedia