Boek
Nederlands

De Bumbabus

Jan Maillard (andere)
+1
De Bumbabus
×
De Bumbabus De Bumbabus
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Clowntje Bumba neemt zijn vriendjes mee in de bus. Ze gaan naar de speeltuin, de bioscoop en de zee. Hardkartonnen prentenboek in de vorm van een bus met beweegbare wielen en eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
De Bumbabus / creation Jan Maillard
Andere
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2019
[10] p. : ill.
ISBN
9789462773868 (hardback)

Besprekingen

In dit hardkartonnen boekje met vijf dubbele bladzijden in de vorm van een bus met echt draaiende wielen moet clowntje Bumba in de vakantie op tien kleine vriendjes letten. Hij is de chauffeur van de bus en neemt ze dagjes mee uit naar de speeltuin, de bioscoop en de zee om ze na het laatste tripje moe maar voldaan thuis af te leveren; de vakantie is geslaagd. Slechts een van de kleine vriendjes wordt bij naam genoemd. Lezers wordt op sommige bladzijden een vraag gesteld of ze worden uitgenodigd de kleintjes te tellen, van een echt verhaaltje is geen sprake. Het boekje begint en eindigt aan de binnenkant van beide omslagen en wordt gesloten met klittenband wat de vorm en het idee van de bus versterkt. De zwart omlijnde illustraties in felle primaire kleuren zijn bij uitstek op peuters gericht. Dat geldt ook voor het handzame formaat. Een voorspelbaar geheel, de vorm van het boekje (een bus) is aardig en zal jonge kinderen aanspreken. Bumba is bekend van televisie, uitgekiende merchand…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Dombo zoekt Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke cl…Lees verder op Wikipedia