Boek
Nederlands

Super food voor familie en vrienden

Jamie Oliver (auteur)
+1
Super food voor familie en vrienden
×
Super food voor familie en vrienden Super food voor familie en vrienden

Super food voor familie en vrienden

Jamie Olivers nieuwe boek Super food voor familie en vrienden is zijn 18e kookboek! Na het succes van Jamie's super food voor elke dag komt Jamie Oliver met een vervolg, een kookboek vol superfood-recepten voor het hele gezin. Trakteer jezelf én je familie en vrienden op een heerlijke en gezonde maaltijd! Jamie Oliver laat zien dat super food niet alleen supergezond is maar ook superlekker, met ge
Titel
Super food voor familie en vrienden
Auteur
Jamie Oliver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Super food family classics
Uitgever
Utrecht: Kosmos, © 2016
285 p. : ill.
ISBN
9789021563466 (hardback)

Besprekingen

Familiekookboek van de wereldberoemde chef-kok Jamie Oliver (1975) met recepten voor smakelijk, gezond en voedzaam eten. Na een inleiding volgen de hoofdstukken Ontbijt, Snelle happen, Gezonde klassiekers, Salades, Curry’s & stoofpotten, Ovenschotels, Pasta & risotto, Soepen, en Keuken hacks. Per recept een korte inleiding, opsomming van ingrediënten, aantal eters, bereidingswijze, bereidingstijd en calorieën en voedingswaarden. Tot slot het hoofdstuk Gezond & gelukkig waarin informatie over onder meer de zin en onzin van suiker, slim inkopen, welzijn, en voedingsleer. Rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s. Met register waar vegetarische recepten met een ‘V’ worden aangeduid. Een fraai uitgegeven en inspirerend kookboek, het vervolg op ‘Jamie's super food voor elke dag’ (2015)*.

Over Jamie Oliver

CC BY 3.0 - Foto van/door Karl Gabor

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Jeugd en carrière

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminster Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Lees verder op Wikipedia