Boek
Nederlands

Klaar om weer met vrienden en familie aan tafel te schuiven? Jamie’s nieuwste kookboek, Samen eten, is een overheerlijke ode aan superlekkere maaltijden om met z’n allen van te genieten.

Niet eerder was het zo waardevol om samen te zijn met onze dierbaren, en lekker eten is de beste reden om elkaar op te zoeken. Alle hoofdstukken uit Samen eten bevatten een maaltijd, van feeste

Onderwerp
Gerechten
Extra onderwerp
koken
Titel
Samen eten
Auteur
Jamie Oliver
Fotograaf
David Loftus Levon Biss Paul Stuart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Together
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2021
357 p. : ill.
ISBN
9789021585260 (hardback)

Besprekingen

Het 25ste kookboek van Jamie Oliver gaat over het plezier wat samen eten met zich meebrengt. Hij heeft 18 foodthema’s uitgewerkt om met vrienden en familie een middag of avond van te genieten. Van een curryavond, kleurrijk comfortfood, elegante eenvoud tot feestelijk gebraad. Elk thema begint met een menukaart met gerechten om te delen, een toetje en een drankje, gevolgd door een aantal kleurrijke sfeerimpressies en de recepten met foto. Bij elk gerecht staat wat je van tevoren kunt bereiden (en dat is veel), hoe je het gerecht afmaakt en serveert. Dat scheelt stress in de keuken, terwijl je vrienden al rond de tafel zitten. Je kunt het hele menu serveren, maar de gerechten zijn ook afzonderlijk te maken. Als afsluiter cocktails, keukentips en een lijst met voedingswaarden. Stuk voor stuk smaakvolle, maakbare gerechten, die mede door de fantastische foodfotografie zeer aanlokkelijk zijn. En zoals we van Jamie gewend zijn, werkt hij met - een niet al te lange lijst - ingrediënten, die …Lees verder

Over Jamie Oliver

CC BY 3.0 - Foto van/door Karl Gabor

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Jeugd en carrière

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminster Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Lees verder op Wikipedia