Boek
Nederlands

Kook met Jamie : wedden dat ik van jou een topkok kan maken!

Jamie Oliver (auteur), David Loftus (fotograaf), Chris Terry (fotograaf)
+1
Kook met Jamie : wedden dat ik van jou een topkok kan maken!
×
Kook met Jamie : wedden dat ik van jou een topkok kan maken! Kook met Jamie : wedden dat ik van jou een topkok kan maken!

Kook met Jamie : wedden dat ik van jou een topkok kan maken!

Als je de rest van je leven toch drie keer per dag moet eten, dan kan je maar beter leren hoe je moet koken. Met die gedachte bracht Jamie Oliver dit kookboek uit. In dit boek gaat hij een weddenschap met je aan : wedden dat hij een topkok van je kan maken ? Of je nu student bent, single, een jong stel, een geroutineerde kok of een nieuwsgierige nieuweling, bijleren doe je sowieso. Jamie spreekt j
Extra onderwerp
kookboeken
Titel
Kook met Jamie : wedden dat ik van jou een topkok kan maken!
Auteur
Jamie Oliver
Fotograaf
David Loftus Chris Terry
Vertaler
Jaromir Schneider
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cook with Jamie
Editie
5
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2008
447 p. : ill.
ISBN
9789021580593 (hardback)

Besprekingen

Jamie Oliver is ervan overtuigd dat iedereen, volwassenen èn kinderen, kan leren koken en ziet dit als zijn missie om dat te bevorderen. In dit kloeke basiskookboek besteedt hij aandacht aan kookgerei, keukentechnieken (verduidelijkt door fotoseries) en vooral de aansporing goed en eerlijk geproduceerd voedsel te kopen, zonder eindeloze series E-nummers van toevoegingen, conserveringsmiddellen enz. De recepten staan per soort: salades, pasta, vlees, vis, groente en desserts. Bij ieder onderdeel staat duidelijke uitleg van basistechnieken, warenkennis ('plattegronden' b.v. van een koe, lamp, varken en een kip, diverse groenten met hun verwante soorten, visbereidingen) waarna recepten volgen. Die zijn duidelijk toegelicht en stapsgewijs opgebouwd. Recepttitel en ingrediëntenlijst zijn afgedrukt in blauw, de recepttekst in zwart. Op de andere pagina een uitstekende gerechtfoto in kleur. Onderaan tips voor variaties en een wijnadvies van sommelier Matt Skinner. Het boek wordt afgesloten m…Lees verder

Over Jamie Oliver

CC BY 3.0 - Foto van/door Karl Gabor

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Jeugd en carrière

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminster Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Lees verder op Wikipedia