Boek
Nederlands

Jamie's super food voor elke dag : recepten voor een healthier en happier leven

Jamie Oliver (auteur)
+1
Jamie's super food voor elke dag : recepten voor een healthier en happier leven
×
Jamie's super food voor elke dag : recepten voor een healthier en happier leven Jamie's super food voor elke dag : recepten voor een healthier en happier leven

Jamie's super food voor elke dag : recepten voor een healthier en happier leven

Jamie's super food voor elke dag is het nieuwste kookboek van Jamie Oliver. Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje, met deze recepten voor een healthy en happy leven. Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil. Word de beste versie jezelf!
Onderwerp
Gerechten
Titel
Jamie's super food voor elke dag : recepten voor een healthier en happier leven
Auteur
Jamie Oliver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Everyday super food : recipes for a healthier happier you
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2015
309 p. : ill.
ISBN
9789021560649 (hardback)

Besprekingen

Kookboek van de wereldberoemde chef-kok Jamie Oliver met recepten voor gezond en voedzaam eten. Na een inleiding volgen de hoofdstukken Ontbijt, Lunch, Diner, Snacks & drankjes. Per pagina één en soms twee recepten, op de pagina daarnaast een kleurenfoto van het resultaat. Per recept een korte inleiding, opsomming van ingrediënten, aantal eters, bereidingswijze, bereidingstijd en calorieën en voedingswaarden. Na de smakelijke recepten volgt een hoofdstuk over gezond leven waarin Oliver zijn filosofie bij dit boek uitlegt en aandacht besteed aan onder meer groenten en fruit als basis van het voedingspatroon, het belang van koolhydraten, zuivel, water drinken, slapen en eten kopen. In dit hoofdstuk ook informatie over het voedingspatroon van mensen op onder meer het Japanse eiland Okinawa en het Griekse Ikaria die mede hierdoor een hoge leeftijd bereiken. Tot slot een register in kleine druk. Een fraai uitgegeven en inspirerend kookboek.

Over Jamie Oliver

CC BY 3.0 - Foto van/door Karl Gabor

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Jeugd en carrière

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminster Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Lees verder op Wikipedia