Boek
Nederlands

Happy days met The naked chef

Jamie Oliver (auteur)
+1
Happy days met The naked chef
×
Happy days met The naked chef Happy days met The naked chef

Happy days met The naked chef

In de reeks:
Titel
Happy days met The naked chef
Auteur
Jamie Oliver
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Happy days with the Naked Chef
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2001
317 p. : ill.
Aantekening
Ondertitel op omslag : De essentie van het koken
ISBN
90-215-9920-1

Besprekingen

Het kookprogramma van Jamie Oliver, uitgezonden op BBC2 en RTL4, is nog steeds heel populair. In de boeken kunnen de recepten nog eens rustig nagelezen worden want de programma's zijn razendsnel gemonteerd. In dit derde boek staan de recepten per hoofdstuk verdeeld: gemakskost, snelle happen, kidsclub (koken met kinderen), maar ook salades, pasta, vis, vlees, groenten, brood bakken enz. Het boek wordt afgesloten met: 'En tenslotte.... je bent wat je eet' waarin verstandige tips staan om goed te eten. De recepten van Oliver zijn meestal ongecompliceerd, plezier in koken staat voorop. Ieder gerecht wordt kort ingeleid met aandacht voor de ingrediëntenkeuze en tips voor de bereiding. Ze werden geïllustreerd met mooie kleuren- en zwartwitfoto's. Soms staat de tekst over de foto's heengedrukt; bij de recepten goed leesbaar, bij de inleidende tekst is dat wat minder. De vertaling is goed; alleen zijn in dit boek - in tegenstelling tot het vorige - de Engelse maatvoeringen weer erg letterlij…Lees verder

Over Jamie Oliver

CC BY 3.0 - Foto van/door Karl Gabor

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Jeugd en carrière

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminster Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Lees verder op Wikipedia