Boek
Nederlands

5 ingrediënten : mediterraan

Jamie Oliver (auteur), David Loftus (fotograaf)

Jamie Olivers nieuwste kookboek 5 ingrediënten mediterraan is een briljante combi van snel en simpel koken met die heerlijke mediterrane keuken waar iedereen, Jamie voorop, zo van houdt. Met maximaal 5 ingrediënten weet Jamie keer op keer een geweldig gerecht te maken.


De keukens van Spanje, Frankrijk, Tunesië, Griekenland – en méér – bieden zonnige inspiratie voor 120 sup

Titel
5 ingrediënten : mediterraan
Auteur
Jamie Oliver
Fotograaf
David Loftus
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
5 ingredients : mediterranean
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2023
317 p. : illustraties
ISBN
9789043929363 (hardback)

Besprekingen

Een kookboek van Jamie Oliver met mediterrane recepten met maximaal vijf ingrediënten. Het boek is gericht op snel, eenvoudig en smaakvol koken. De keukens van o.a. Spanje, Frankrijk, Tunesië, Griekenland bieden inspiratie voor 120 recepten. De recepten variëren van vegetarisch tot vis en vlees, en van pasta tot salades, soepen en zoetigheden. Instructief en begrijpelijk geschreven. Met kleurenfoto’s. Jamie Oliver (Clavering, 1975) is een bekende televisieproducent, restauranthouder en chef-kok. Hij schreef vele boeken. Zijn werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Jamie Oliver

CC BY 3.0 - Foto van/door Karl Gabor

James 'Jamie' Trevor Oliver MBE (Clavering, 27 mei 1975), bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

Jeugd en carrière

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminster Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Lees verder op Wikipedia