Boek
Nederlands

Over een zombiefilm en gelukkige getallen

Jaco Jacobs (auteur), Tjalling Bos (vertaler)
+1
Over een zombiefilm en gelukkige getallen
×
Over een zombiefilm en gelukkige getallen Over een zombiefilm en gelukkige getallen

Over een zombiefilm en gelukkige getallen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Martin (13, bijna 14) raakt bevriend met zijn terminaal zieke buurjongen, Dirkus. Hij besluit Dirkus te helpen zijn grootste wens uit te laten komen: het maken van een zombiefilm. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Over een zombiefilm en gelukkige getallen
Auteur
Jaco Jacobs
Vertaler
Tjalling Bos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Afrikaans
Oorspr. titel
Oor 'n motorfiets, 'n zombiefliek en lang getalle wat deur elf gedeel kan word
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2023
120 p.
ISBN
9789021684505 (hardback)

Besprekingen

Een ontroerend jeugdboek over terminale ziekte en bijzondere vriendschap. Martin (13, bijna 14) verloor zijn vader op 11-jarige leeftijd. Sindsdien is zijn leven veranderd: hij wordt op school gepest en houdt zich bezig met kippen en getallen. Wanneer de hond van de nieuwe buren zijn prijswinnende kip Klarabel doodbijt, klopt Martin kwaad aan. Die eerste kennismaking loopt slecht af, als Martin zijn buurjongen Dirkus een bloedneus slaat. Maar dan ontdekt Martin dat Dirkus kanker heeft en bijna al zijn tijd in bed moet doorbrengen. Hij besluit hem te helpen zijn grootste wens uit te laten komen: het maken van een zombiefilm. Tijdens dit avontuur strikken ze het mooiste meisje van de school om mee te helpen aan de film en raken ze betrokken bij een criminele bende... Spannend en lichtvoetig geschreven. Met enkele zwart-witillustraties. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Over Jaco Jacobs

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DewaldF

Jaco Jacobs (Carnarvon, 22 februari 1980) is een Zuid-Afrikaanse kinderboekenauteur. Hij schrijft in het Afrikaans.

Jacobs begon op jonge leeftijd met schrijven en publiceerde zijn eerste boek toen hij nog op school zat. Jacobs heeft meer dan 220 boeken geschreven.

Naast het schrijven van eigen boeken, is Jacobs ook actief als vertaler. Hij heeft reeds meer dan 300 kinderboeken naar het Afrikaans vertaald.

Vanaf 2020 zijn er voor het eerst boeken van Jacobs naar het Nederlands vertaald. Deze boeken kenmerken zich door het gebruik van een ik-perspectief en in de meeste gevallen leert de hoofdpersoon zichzelf beter kennen gedurende het verhaal. Dit gebeurt aan de hand van observaties van situaties uit het verhaal.

Bibliografie

  • Een mooie dag om in een boom te klimmen (2020)
  • Dingen die ik niet over schapen wist (2022)
  • Over een zombiefilm en gelukkige getallen (2023)
  • Lees verder op Wikipedia