Boek
Engels

A place of greater safety

Hilary Mantel (auteur)
Dit verhaal beschrijft de gebeurtenissen vlak vóór en tijdens de Franse Revolutie, gezien door de ogen van bekende revolutionairen, zoals Danton en Robespierre.
Onderwerp
Franse Revolutie
Titel
A place of greater safety
Auteur
Hilary Mantel
Taal
Engels
Editie
4
Uitgever
New York: Perennial, 2007
XVIII, 872 p.
ISBN
0-00-725055-X 9780007250554 (paperback)

Over Hilary Mantel

Hilary Mary Mantel DBE FRSL (Glossop, 6 juli 1952) is een Engelse schrijfster van korte verhalen, memoires, essays en (historische) romans. Zij heeft twee keer de Man Booker Prize gewonnen. De eerste keer in 2009 voor de roman Wolf Hall over de opkomst van Thomas Cromwell als machtigste persoon aan het hof van Hendrik VIII van Engeland, en vervolgens in 2012 voor Bring Up the Bodies, het tweede deel van de Cromwell-trilogie. Mantel is de eerste Brit en de eerste vrouw aan wie deze prijs tweemaal werd toegekend.

Biografie

Jeugd

Hilary Mary Thompson werd op 6 juli 1952 geboren in Glossop, Derbyshire, als oudste van drie kinderen. Ze groeide op in Hadfield, Derbyshire waar ze de katholieke basisschool St Charles bezocht. Haar ouders Margaret Foster en Henry Thompson waren allebei in Engeland geboren maar van Ierse afkomst. Haar ouders scheidden van tafel en bed en Mantel heeft na haar …Lees verder op Wikipedia