Boek
Nederlands

Een lang leven gezond : an apple a day

Hendrik Cammu (auteur), Paul Huybrechts (auteur)

Een lang leven gezond : an apple a day

Titel
Een lang leven gezond : an apple a day
Auteur
Hendrik Cammu Paul Huybrechts
Taal
Nederlands
Uitgever
Roeselare: Globe, 2004
364 p. : ill.
ISBN
90-5466-516-5

Besprekingen

'An apple a day keeps the doctor away': een gezegde dat staat voor gezond leven en voor alles wat je zelf kan doen om je levenskwaliteit te verbeteren. Alleen zijn er geen zekerheden in de geneeskunde. Want nieuwe onderzoeksresultaten doen oude wijsheden van hun voetstuk tuimelen: kinderen die borstvoeding krijgen, zijn niet minder vatbaar voor allergieën dan andere; een halfzachte matras is beter dan een harde voor mensen met lage rugpijn... Als er al iets zeker is, dan zijn het wel de risico's en onzekerheden die leven en gezondheid met zich brengen. Belangrijk is goede communicatie: een juiste inschatting van reële gevaren die de gezondheid van een grote groep mensen belagen (roken, reizigerstrombose, blootstelling aan zon of zonnebank...) tegenover de virtuele problemen die de politiek of de media soms -- om allerlei redenen die niets met gezondheid te maken hebben -- tot ongekende hoogten opkloppen (zoals de dioxinecrisis in 1999).

Met dat doel voor ogen laten Hendrik Camm…Lees verder

Over Hendrik Cammu

CC BY 3.0 - Foto van/door Nola Cammu

Hendrik Cammu (Aalst, 1956) is een hoogleraar en gynaecoloog verbonden aan het academisch ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel. Hij is een klinisch onderzoeker met een aantal veel geciteerde artikels in belangrijke wetenschappelijke tijdschriften.

Cammu vindt het bijzonder belangrijk medische wetenschappen te populariseren en publiceert sinds 1997 medische artikels in De Tijd. Hij schrijft ook voor Eos. Tevens had hij meerdere seizoenen een wekelijkse medische rubriek in het televisieprogramma De laatste show op Eén.

Hij is gehuwd en vader van drie kinderen.

Bibliografie

Populariserend

  • 'Een lang leven gezond: an apple a day' (met Paul Huybrechts), Uitgeverij Globe, Roeselare, 2004, ISBN 9054665165
  • 'Het boek van leven en dood' Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, 2011, ISBN 9789089311672
  • 'Wat moet ik nu geloven dokter…Lees verder op Wikipedia