Boek
Nederlands

De tuinen van Bomarzo

Hella S. Haasse (auteur)
+1
De tuinen van Bomarzo
×
De tuinen van Bomarzo De tuinen van Bomarzo

De tuinen van Bomarzo

Genre:
Beschrijving van de geschiedenis van het park uit de Renaissance in de omgeving van Rome, aan de hand van de bewoners van de bijbehorende villa Orsini.
Titel
De tuinen van Bomarzo
Auteur
Hella S. Haasse
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2007
143 p.
ISBN
9789021433585

Besprekingen

Het park Bomarzo in Italië, nabij Rome, staat in dit verhaal centraal. Het behoort bij een slot, villa Orsini, en moet in 1564 voltooid zijn. Maar door wie, wanneer en met welke opzet zijn de grote gedrochtelijke beelden - in Nederland bekend door de schilder Carel Willink - er neergezet? De geschiedenis van dit doolhof ontvouwt zich aan de hand van zijn bewoners, generaties Orsini's. Een vooraanstaande familie, verwant aan pausen (Borgia) en andere toonaangevende families. Men krijgt een beeld van de machtsverhoudingen in Italië in de 15e en 16e eeuw. Een roman? Een kunst-historische beschrijving? Een essay? In elk geval aangename lectuur voor een ontwikkelde lezer. Deze lezer krijgt een boeiende reis in de tijd voorgeschoteld en zal zich afvragen 'waar het heden ophoudt en het verleden begint. Niets is ooit geheel voorbij'. Verzorgde uitgave; normale druk.

Over Hella S. Haasse

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door

Photo: Vincent Kerkhoven Erik Baas op de Nederlandstalige Wikipedia

(Originele tekst: Carl Koppeschaar; bewerking door nl:Gebruiker:Erik Baas)

Hélène Serafia (Hella) Haasse (Batavia, 2 februari 1918 – Amsterdam, 29 september 2011), auteursnaam Hella S. Haasse, was een Nederlandse schrijfster van romans, essays, toneel en poëzie. Haar bekendste titels zijn de in 1948 als boekenweekgeschenk verschenen novelle Oeroeg, de historische roman Het woud der verwachting uit 1949 en de Indische roman Heren van de thee uit 1992. In 1983 werd haar de P.C. Hooft-prijs toegekend en in 2004 de Prijs der Nederlandse Letteren. Zij was een van de eerste Nederlandse schrijvers die hun werk in het buitenland actief onder de aandacht brachten en behoort tot de in het buitenland meest gelezen Nederlandse schrijvers. Ze is tot nu toe ook de enige auteur die drie keer het Boekenweekgeschenk verzorgde.

Biografie

Jeugd

Helene Serafia Haasse werd op 2 februari 1918 te Batavia (het tegenwoordige Jakarta) geboren als oudste kind van Wille…Lees verder op Wikipedia