Boek
Nederlands

De scharlaken stad

Hella S. Haasse (auteur)
De veelbewogen Italiaanse geschiedenis gedurende de eerste decennia van de zestiende eeuw met als centrale figuur een Borgia-bastaard, die tevergeefs probeert het mysterie van zijn afkomst te ontsluieren.
Extra onderwerp
Borgia
Titel
De scharlaken stad
Auteur
Hella S. Haasse
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 1990
289 p.
ISBN
90-214-6517-5

Besprekingen

Indrukwekkende historische roman die zich afspeelt in Rome ten tijde van de Renaissance. De hoofdfiguur is de bastaard Giovanni Borgia die gekweld wordt door het feit dat zijn afkomst een raadsel is en dan ook op zoek gaat naar het geheim daarvan. Hella Haasse heeft hier een schitterende roman geschreven en een uitermate boeiend tijdsbeeld geschilderd. Ze schrijft kleurrijk en meeslepend. Haar typeringen zijn meesterlijk en ze weet de aandacht tot de allerlaatste pagina vast te houden. Een belangrijk, waardevol boek. Pocketuitgave, kleine druk.

Over Hella S. Haasse

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door

Photo: Vincent Kerkhoven Erik Baas op de Nederlandstalige Wikipedia

(Originele tekst: Carl Koppeschaar; bewerking door nl:Gebruiker:Erik Baas)

Hélène Serafia (Hella) Haasse (Batavia, 2 februari 1918 – Amsterdam, 29 september 2011), auteursnaam Hella S. Haasse, was een Nederlandse schrijfster van romans, essays, toneel en poëzie. Haar bekendste titels zijn de in 1948 als boekenweekgeschenk verschenen novelle Oeroeg, de historische roman Het woud der verwachting uit 1949 en de Indische roman Heren van de thee uit 1992. In 1983 werd haar de P.C. Hooft-prijs toegekend en in 2004 de Prijs der Nederlandse Letteren. Zij was een van de eerste Nederlandse schrijvers die hun werk in het buitenland actief onder de aandacht brachten en behoort tot de in het buitenland meest gelezen Nederlandse schrijvers. Ze is tot nu toe ook de enige auteur die drie keer het Boekenweekgeschenk verzorgde.

Biografie

Jeugd

Helene Serafia Haasse werd op 2 februari 1918 te Batavia (het tegenwoordige Jakarta) geboren als oudste kind van Wille…Lees verder op Wikipedia