Boek
Nederlands

Bedtijd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Het is tijd om naar bed te gaan. Maar Krab wil nog even bewegen. Pinguïn wil in de sneeuw spelen. En Goudvisje wil nog een rondje zwemmen. Een vierkant, hardkartonnen prentenboek over slapengaan. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan
Titel
Bedtijd
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[22] p. : ill.
ISBN
9789044833454 (hardback)

Besprekingen

Klein vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over slapengaan en lijntrekken. Uil maant de dieren dat het bedtijd is, maar Krab wil nog door zijn knieën buigen, Pinguïn wil in de sneeuw spelen, Schildpads broertje moet eerst nog een plasje doen en zo hebben alle dieren een smoesje. Wat een bonte verzameling dieren, en dan komt er ook nog een jongetje bij. Van Genechten laat pas op de laatste spread zien hoe de vork in de steel zit, en levert daarmee opnieuw een boek met niveau voor de allerkleinsten. De teksten staan in grote zwarte letters tegen een witte achtergrond. Op elke rechterpagina is een grote afbeelding te zien, links staan kleine afbeeldingen. De prenten doen in vorm en techniek denken aan de serie ‘Buitenbeentjes’ van dezelfde illustrator. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max