Boek
Nederlands

De verrassing

Gert Verhulst (auteur), Hans Bourlon (auteur)
+1
De verrassing
×
De verrassing De verrassing
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Bumba wil allemaal spullen lenen, waaronder een zacht kleed en een mand. Wat zal hij van plan zijn? Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige, felgekleurde tekeningen en voelelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
De verrassing
Auteur
Gert Verhulst 1968- Hans Bourlon
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2011
8 p. : ill.
ISBN
9789059166103

Besprekingen

Clowntje Bumba wil van Bumbalu een zachte handdoek lenen en van Nanadu een paraplu. Dan gaat hij naar de bakker voor lekkere broodjes en een mooie mand. Wat zal hij van plan zijn? Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken en glimmende bladzijden met een zeer eenvoudig, enigszins clichématig verhaaltje. De vrolijke, felgekleurde illustraties beslaan dubbele pagina’s, waarin een aantal voelelementen zijn verwerkt. De digitale tekeningen bestaan uit grote, egale vlakken met simpele, zwartomlijnde figuren en weinig details. De korte tekst staat in vetgedrukte schreefloze letters in de illustraties. Deeltje uit een serie hardkartonnen boekjes over het clowntje Bumba*, bekend van het peuterprogramma op Ketnet en Z@ppelin, geproduceerd door dezelfde studio als o.a. Samson & Gert en Kabouter Plop. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Gert Verhulst

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door ZinoSc

Gert Tony Hubert Verhulst (Berchem, 24 januari 1968) is een Belgische mediaondernemer, televisieproducent, presentator, acteur en zanger. Verhulst is met name bekend vanwege zijn rol als Gert in het televisieprogramma Samson en Gert. Daarnaast is hij een van de oprichters van het productiehuis Studio 100.

Biografie

Vroege carrière

In 1987 ging Verhulst als presentator voor de Belgische openbare omroep BRT werken. Met Kerstmis 1989 werd hij voor het eerst vergezeld door Samson, een fictieve hond waarvan de stem werd ingesproken door achtereenvolgens Danny Verbiest (1989-2005), Peter Thyssen (2005-2013) en Dirk Bosschaert (2013- heden). Oorspronkelijk was Samson alleen bedoeld om met de kerstdagen de kinderen op te vrolijken. De hond werd echter zo populair dat hij is gebleven. Op 2 september 1990 ging de televisieserie Samson en Gert va…Lees verder op Wikipedia