Boek
Nederlands

Fantasia. XVII, De verloren verbeelding

Geronimo Stilton (auteur), Carla Debernardi (illustrator), Silvia Bigolin (illustrator)
Geronimo moet koningin Imaginaria redden en de verbeelding levend houden door zelf een fantasierijk verhaal te schrijven. Zal het hem lukken? Met gekleurde illustraties. Met geurpagina's. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Fantasia. XVII, De verloren verbeelding
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Carla Debernardi Silvia Bigolin
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Imaginaria
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
281 p. : ill.
ISBN
9789464019278 (hardback)

Besprekingen

Een levendig en fantasierijk jeugdboek waarin Geronimo op een sprookjesachtig avontuur gaat. Geronimo ontmoet in zijn dromen Imaginaria, de Koningin van de Verbeelding die gewond is geraakt door toedoen van de kwade tovenaar Kanavar. Ze heeft zijn hulp nodig om de verbeelding te redden. Dat kan alleen door een fantasierijk verhaal te schrijven. Eerst weet Geronimo niet waar hij moet beginnen, maar dan verschijnen er plotseling elfen, reuzen, heksen, ridders en draken door Rokford. Opgewekt en vlot geschreven. Met uitbundige kleurenillustraties en speelse typografie. Geronimo Stilton (1958) is het pseudoniem van de bedenker van de ‘Geronimo’-serie, de Italiaanse jeugdauteur Elisabetta Dami. De populaire Geronimo-avonturen worden inmiddels bedacht en uitgewerkt door een team van schrijvers en tekenaars. Het boek (deel 17) maakt deel uit van de serie: 'Geronimo Stilton / Fantasia*'. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties