Boek
Nederlands

De avonturen van Arsène Lupin

Geronimo Stilton (auteur), Dorette Zwaans (vertaler), Danilo Loizedda (illustrator)
Arsène Lupin, de meest gezochte dief uit heel Frankrijk, ontsnapt na iedere inbraak. Maar misschien wordt deze charmante slimme dief toch een keer gesnapt. Het klassieke verhaal opnieuw verteld door Geronimo Stilton, met informatie over schrijver Maurice Leblanc. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De avonturen van Arsène Lupin
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Dorette Zwaans
Illustrator
Danilo Loizedda
Naar het werk van
Maurice Leblanc
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Le avventure di Arsenio Lupin
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
213 p. : ill.
ISBN
9789464018929 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk boek over Arsène Lupin, de meest gezochte dief van heel Frankrijk. Arsène is slim en snel en niet te betrappen. Hij ontsnapt na elke inbraak aan de politie, met zijn geweldige trucs leidt hij iedereen om de tuin. Maar is deze charmante dief wel echt ongrijpbaar? Speels vormgegeven met letters in verschillende kleuren, maten en vormen. Vlot en grappig geschreven. Met charmante gekleurde illustraties. Geronimo Stilton is het pseudoniem van een reeks schrijvers en tekenaars die samen de gelijknamige serie uitgegeven. Het oorspronkelijke idee komt van de Italiaanse Elisabetta Dami (1958).Het boek maakt deel uit van de serie: 'Geronimo Stilton'. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties