Boek
Nederlands

Ellende met de Egyptenaren

Gary Northfield (auteur), Edward van de Vendel (vertaler)
+1
Ellende met de Egyptenaren
×
Ellende met de Egyptenaren Ellende met de Egyptenaren
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Julius en zijn vrienden lijden schipbreuk op de Egyptische kust. Julius wordt aangezien voor de lang verwachte regengod. Ze krijgen een triomftocht door Egypte. Maar dan doet Felix iets doms. Met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
Ellende met de Egyptenaren / [tekst en illustraties] Gary Northfield
Auteur
Gary Northfield
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Entangled with the Egyptians
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
318 p. : ill.
ISBN
9789024576968 (hardback)

Besprekingen

Derde avonturenboek van Julius Zebra*. Samen met zijn vrienden lijdt hij schipbreuk op de Egyptische kust, waar een stel wachters hen verantwoordelijk stellen voor al het wrakhout op het strand. Een regenbui is hun redding: Julius wordt herkend als de lang verwachte regengod. Met een statieschip varen ze richting Alexandrië, waar de bibliotheek wordt bezocht, en verder langs alle Egyptische hoogtepunten. Maar wat een triomftocht moest worden, loopt uit op een mislukking. Omdat in de tombe van Cleopatra antiloop Felix een edelsteen steelt, worden ze getroffen door een vloek. Alles gaat verschrikkelijk fout! Opnieuw een hilarisch avontuur, geestig geschreven en geïllustreerd, met veel wetenswaardigheden over het oude Egypte. Achterin een uitleg over de Romeinse cijfers, een alfabet om je naam in hiërogliefen te schrijven en over de kunst van het mummificeren. Met een verklarende woordenlijst. Vanaf ca. 9 jaar.

Julius Zebra

Daar heb je Julius de zebra en zijn vrienden nog een keer. Nadat hij ging 'rollebollen met de Romeinen' en 'bonje maakte met de Britten' heeft hij nu 'ellende met de Egyptenaren'. In principe kan je de boeken allemaal apart lezen, maar je volgt toch het makkelijkst als je de verschillende delen mooi in volgorde leest, al is het maar om de vrienden van Julius uit elkaar te houden. Lees je het boek toch apart, dan zijn de eerste twee hoofdstukken wat verwarrend, maar vanaf hoofdstuk 3 kan je de verhaallijn wel volgen. De band tussen de dieren blijft nog wel wat onduidelijk.Het boek leest als een trein omdat doorlopende tekst afgewisseld wordt met illustraties in stripvorm. Het is nodig om de tekstballonnetjes te lezen, want het verhaal loopt via de tekeningen verder. In dit derde deel van de reeks maken Julius en zijn vrienden kennis met de Egyptenaren. Na hun vlucht uit Brittannië lijden ze schipbreuk en belanden ze in Egypte. Door een aantal toevalligheden wordt …Lees verder

Over Gary Northfield

Gary Northfield is een Brits stripauteur en schrijver van kinderboeken. Zijn beroemdste werken zijn de strips over Derek the Sheep voor het stripblad The Beano en de kinderboekenserie rond Julius Zebra, die hij ook zelf illustreerde.

Ook tekende hij het stripalbum De verschrikkelijke verhalen van de minidino's.

Boeken

  • Julius Zebra - Rollebollen met de Romeinen (2017)
  • Julius Zebra - Bonje met de Britten (2017)
  • Julius Zebra - Ellende met de Egyptenaren (2017)
  • Julius Zebra - Gedonder met de Grieken (2018)
  • Julius Zebra - Giga grappig moppenboek (2020)
  • Julius Zebra - Hoe word ik een gladiator? (2021)
  • Derek the sheep deel 1

Externe link

  • (en) Website
Lees verder op Wikipedia