Makkelijk lezen
Nederlands

De favoriete plekken van Floortje Dessing

Floortje Dessing (auteur), Ria Van Adrichem (bewerker)
+1
De favoriete plekken van Floortje Dessing
×
De favoriete plekken van Floortje Dessing De favoriete plekken van Floortje Dessing

De favoriete plekken van Floortje Dessing

Floortje Dessing (auteur), Ria Van Adrichem (bewerker)
Verhalen over allerlei plaatsen in de wereld waar je op vakantie kunt gaan in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titel
De favoriete plekken van Floortje Dessing
Auteur
Floortje Dessing
Bewerker
Ria Van Adrichem
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2008
93 p. : ill.
Aantekening
Bewerking van: 100 wereldplekken die je gezien moet hebben Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086960460

Besprekingen

Deel uit de serie 'Leeslicht', verhalen voor volwassenen die moeite hebben met lezen, bewerkingen van bekende auteurs in gewone taal en eenvoudige bewoordingen. Dit boekje is een bewerking van '100 wereldplekken die je gezien moet hebben'*. Floortje Dessing presenteerde diverse reisprogramma op de televisie waarbij ze reist over de hele wereld. In dit boekje vertelt zij over de mooiste en meest bijzondere plekken die zij tegenkwam: de outback van Australië, een kastelentocht door België, een weekje naar Beijing, de Cookeilanden, champagne proeven in Frankrijk, bier drinken in een Ierse pub, een reis naar Bali etc. Zo worden er zestien bestemmingen in het kort (vier à vijf pagina's) besproken: geen moeilijke woorden, korte zinnen, weinig achtergrondinformatie en enkele kleurenfoto's. Per bestemming nog een pagina met praktische informatie over hoe er te komen en wat het kost, voorzien van telefoonnummers en websites.

Over Floortje Dessing

CC BY 2.0 - Foto van/door TBWA/Busted

Floortje Dessing (Heemstede, 31 augustus 1970) is een Nederlandse radio- en televisiepresentatrice, programmamaakster, onderneemster, uitgeefster en schrijfster van reisboeken.

Biografie

Dessing begon haar carrière als aspirant-diskjockey bij radiostation Extra 108 (lokale omroep Amsterdam). Na een jaar de opleiding tolk/vertaler aan de Hogeschool Diemen volgde ze enkele jaren de opleiding audiovisuele media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Radio

Haar eerste bekendheid verwierf ze als medepresentator en redacteur van het recalcitrante Veronica-programma Shockradio (1993-1994). De andere twee presentatoren waren Rob Stenders en Fred Siebelink. Dit nachtprogramma bleek een uitstekende springplank naar een televisiecarrière van onder meer reisprogramma's. In de tussentijd werkte ze als producer en 'sidekick' bij Rinkeldekinkel van Jeroen van Inkel en presenteer…Lees verder op Wikipedia

Suggesties