Boek
Nederlands
De steenrijke Hobart Penny, die samenleefde met een door hem grootgebrachte tijger, wordt dood aangetroffen met hoofdwond en kogelgat; rechercheur Peter Decker en zijn team staan voor een grote uitdaging.
Titel
Beestachtig
Auteur
Faye Kellerman
Vertaler
Irene Paridaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The beast
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2016
446 p.
ISBN
9789402717105 (paperback)

Besprekingen

Een oude man die met een tijger in een appartement woont, wordt dood aangetroffen. Neergeslagen en neergeschoten. Inspecteur Peter Decker en zijn team proberen te achterhalen wie er verantwoordelijk voor is. De man blijkt zeer rijk, excentriek en ondanks zijn leeftijd seksueel zeer actief geweest te zijn. Tegelijkertijd heeft Deckers stiefzoon Gabe grote liefdesproblemen: de moeder van zijn vriendin die van Iraanse afkomst en Joods is, eist dat alle contact tussen hen wordt verbroken. De Amerikaanse bestsellerauteur (1952) heeft er ook in deze thriller met Peter Decker in de hoofdrol geen moeite mee bijna 450 pagina’s vol te schrijven, ondanks dat het gegeven daarvoor wat mager is. Ze beperkt zich niet tot de hoofdzaken, maar ook de huwelijksrelatie van Decker en zijn vrouw Rina en de huiselijke omstandigheden van zijn medewerkers komen ruim aan bod. De breed uitgesponnen liefdesperikelen tussen Gabe en Yasmina ontstijgen niet het niveau van een kasteelroman. Bepaald geen grootse thri…Lees verder

Over Faye Kellerman

Faye Kellerman (St. Louis, 31 juli 1952) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers en getrouwd met Jonathan Kellerman, die ook thrillers schrijft. In de meeste boeken van Faye Kellerman speelt het echtpaar Peter Decker and Rina Lazarus de hoofdrol. Ook Jesse Kellerman, de oudste zoon van Faye en Jonathan, is auteur.

Boeken

De 'Peter Decker & Rina Lazarus' serie

  1. Het rituele bad (The Ritual Bath, 1986)
  2. Een onreine dood (Sacred and Profane, 1987)
  3. Melk en Honing (Milk and Honey, 1990)
  4. Verzoendag (Day of Atonement, 1991)
  5. Valse profeet (False Prophet, 1992)
  6. De doodzonde (Grievous Sin, 1993)
  7. Toevluchtsoord (Sanctuary, 1994)
  8. Gerechtigheid (Justice, 1995)
  9. Gebed voor een dod…Lees verder op Wikipedia