Strip
Nederlands

Eva's gedacht

Eva Mouton (auteur)
+1
Eva's gedacht
×
Eva's gedacht Eva's gedacht

Eva's gedacht

Genre:
Het leven van een jonge Vlaamse illustratrice in woord en beeld.
Titel
Eva's gedacht
Auteur
Eva Mouton
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Gent: Ludion, 2013
112 p. : ill.
ISBN
9789085424338 (paperback)

Besprekingen

De Gentse Eva Mouton (1987-), kunstenaar, tekenaar en ook 'een beetje' schrijfster, publiceert haar geschreven columns in 'De Standaard' onder het kopje 'Eva's gedacht.' Door de positieve reacties hierop verschijnt nu een bundeling, aangevuld met nog wat andere van haar kunstuitingen. Zij gunt hiermee haar publiek een inkijkje in wat haar zoal bezighoudt in het dagelijks leven, getekend in een stijl die je intiem, cartoonesk en informeel zou kunnen noemen, maar met een houding die symptomatisch is voor de twintiger van nu, die zich probeert te ontplooien, aardig gevonden wil worden, totdat een zekere grens is bereikt en de tegenstander de denkbeeldige middelvinger voor zich geheven ziet! Laat de ontwapenende tekeningen niet het idee geven, dat dit materiaal is voor jongere jeugd: ze zouden veel niet begrijpen, en dan niet eens door het Vlaams idioom.

Over Eva Mouton

Eva Mouton (Waasmunster, 1987) is een Belgische illustrator en cartoonist. Ze verwierf bekendheid door haar getekende column Eva's gedacht, die sinds 2011 wekelijks in De Standaard verschijnt.

Haar vader is beeldhouwer, haar moeder studeerde Fotografie. Mouton groeide m.a.w. op in een creatief nest, waardoor ze al vroeg begon te tekenen. Ze volgde Humane Wetenschappen aan het Sint-Lodewijkscollege in Lokeren. Daarna behaalde ze binnen de opleiding Beeldende Kunsten aan Sint-Lucas in Gent een Bachelor in de Vrije Grafiek en een Master in de Illustratie. Ze deed ook een bijkomende Lerarenopleiding aan Sint-Lucas.

Naast haar werk als illustrator maakt Mouton muurtekeningen, tekent ze live en heeft ze een webshop.

Werk

Een selectie van haar boeken:

  • Kapitein Winokio zingt 10 broodnodige liedjes (2010), meezingboek en -cd - illustraties en cursiefjes
  • Kopstoot (2011), magazine - tekst en illustratiesLees verder op Wikipedia