Boek
Nederlands

Vuursters missie

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
+1
Vuursters missie
×
Vuursters missie Vuursters missie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vuurster ontdekt dat er vroeger een vijfde clan was, de HemelClan. Vuurster en zijn partner Zandstorm gaan op zoek naar de clan, om deze weer op te bouwen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Vuursters missie
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Firestar's quest
Uitgever
Amsterdam: Fantoom, 2016
618 p.
Aantekening
De superedities in de Warrior Cats reeks zijn stand alone titels die ongeveer het dubbele in lengte zijn van de andere delen. Het boek Vuursters missie situeert zich tussen het boek Vuurproef (reeks Warrior Cats ; deel 6) en het boek Middernacht (reeks Warrior Cats : De nieuwe profetie ; deel 1)
ISBN
9789059242647 (hardback)

Besprekingen

Na drie series, elk bestaand uit zes delen van ruim driehonderd pagina’s, is er voor de liefhebbers van de verhalen over de Warrior Cats deze supereditie met ruim zeshonderd bladzijden. Het verhaal heeft een rustige start, doordat er na veel strijd vrede heerst tussen de vier kattenclans. Dat biedt Vuurster, de leider van de DonderClan, de mogelijkheid om na een visioen samen met zijn partner Zandstorm op zoek te gaan naar de lang geleden uit het woud verdreven HemelClan en deze weer op te bouwen. Een spannende zoektocht volgt, waarbij Vuurster voor veel raadsels en problemen komt te staan en er tal van bedreigingen zijn. Gelukkig kan hij steeds rekenen op hulp van oude en nieuwe vrienden. In het vlot en toegankelijk geschreven verhaal wordt verschillende malen verwezen naar gebeurtenissen en personages uit eerdere verhalen over de Warrior Cats. Als die verhalen niet bekend zijn, is dit soms lastig te volgen, ook vanwege de vele onbekende personages die worden genoemd en die niet alti…Lees verder

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia