Boek
Nederlands

Kromsters belofte

Erin Hunter (auteur), Ans van der Graaff (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Kromkit droomt van kleins af aan om leider van zijn Clan te worden. Dan verschijnt er een geheimzinnige kat in zijn dromen. Hij zal alleen de leider worden als hij onvoorwaardelijke trouw belooft aan de clan. Deze belofte heeft grote gevolgen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Kromsters belofte
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Ans van der Graaff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Crookedstar's promise
Uitgever
Mechelen: Fantoom, 2020
569 p.
Aantekening
De superedities in de Warrior Cats reeks zijn stand alone titels die ongeveer het dubbele in lengte zijn van de andere delen.
ISBN
9789059248021 (hardback)

Besprekingen

De kat Kromkit heeft de ambitie om de beste krijger en Clanleider te worden van de RivierClan. Hij krijgt die voorspelling en bestemming van de innerlijke stem van Mispeldoorn. De voorwaarde: onvoorwaardelijke trouw aan zijn eigen Clan. Door die belofte komt Kromkit (later Kromster) geregeld in grote problemen bijvoorbeeld als zijn moeder in doodsnood zit of Wilgpoot, een kat waar hij een oogje op heeft, vermist is. En wie is toch die Mispeldoorn? Dit is de vijfde ‘Supereditie’* in de uitgebreide serie Warrior Cats. Ondanks de massaproductie blijft de serie een grote groep lezers intrigeren. Ook deze nieuwste supereditie met ruim 550 pagina’s zal hun goedkeuring wegdragen en voor menig ontspannen leesuurtje zorgen. Het avontuur beschrijft de ontwikkeling van de RivierClan van binnenuit. De vermenselijkte kattenwereld is weer in volle glorie terug te vinden in dit boeiend beschreven en soepel vertaalde kattenavontuur. De gebeurtenissen gaan vooraf aan het allereerste deel ‘De wildernis…Lees verder

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia