Boek
Nederlands

De wildernis in

Erin Hunter (auteur), Huberte Vriesendorp (vertaler)
+1
De wildernis in
×
De wildernis in De wildernis in
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Rufus is een kater die bij mensen woont. Als hij op een dag in contact komt met wilde katten, krijgt hij de kans zich aan te sluiten bij de DonderClan. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
De wildernis in
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Huberte Vriesendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Into the wild
Uitgever
Mechelen: Baeckens books, 2021 | Andere uitgaven
328 p.
ISBN
9789078345176

Besprekingen

Op het eerste gezicht lijkt de boekenreeks 'Warrior Cats' (waarvan De wildernis in het eerste vertaalde exemplaar is) van Erin Hunter er een te zijn voor echte kattenliefhebbers die daarboven nog eens over een flinke lading fantasie beschikken. Bij het lezen ontdekte ik echter dat deze reeks en dit avontuur ook anderen zal weten te bekoren. Door de vertaling van het eerste deel van de zes boeken kan De wildernis in, na de hype die in de Verenigde Staten heerst, nu ook onze contreien veroveren.
Diep verborgen in het woud, waar geen mens te bespeuren is, leven sinds oeroude tijden de ongetemde Warrior Cats volgens de wetten van de natuur en regels die door hun voorouders zijn vastgelegd. De katten behoren bijna allen tot vier verschillende clans: zo is er de DonderClan, de SchaduwClan, de RivierClan en de WindClan. Wanneer de ene clan zich echter niet aan de aloude regels houdt, komt een andere clan daardoor in gevaar, met als gevolg dat zelfs de dapperste krijgskatten …Lees verder
Rufus is een kater die bij mensen in huis woont. Als hij op een dag in contact komt met wilde katten, krijgt hij de kans zich aan te sluiten bij de DonderClan. Die kans grijpt hij aan. Hij wordt leerling-krijger en krijgt de naam Vuurpoot. Maar niet alle katten zijn even blij met zijn komst. Eerste deel van de serie ‘Warrior Cats’ die in Amerika heel populair is. De katten hebben voor sommige begrippen eigen woorden, zoals poesiepoes voor huiskatten, nieuwblad voor lente en zonhoog voor het middaguur. Er worden heel wat muizen en vogeltjes gedood. De katten gedragen zich hierbij niet erg kats, want ze spelen niet met hun prooi. De meeste karakters zijn goed uitgewerkt, maar wel gebaseerd op types. De tekst is rechts niet uitgelijnd, maar toch worden er behoorlijk wat woorden afgebroken. Het lettertype is vrij klein. Het boek bevat een storende hoeveelheid fouten als weggelaten woorden en verkeerde namen voor de katten. Voorin staat een plattegrond van het gebied van de kattenclans, ac…Lees verder

Warrior Cats. De wildernis in

Al heel lang leven er in een woud verschillende kattenclans. De Donderclan, de Rivierclan, de Schaduwclan, de Windclan en, voor de overleden katten, de Sterrenclan. Ze regeren elk over een bepaald deel van het woud. Wie het aandurft om in het territorium van een andere clan te komen riskeert afgemaakt te worden. De Schaduwclan houdt zich echter niet altijd aan de regels, waardoor de Donderclan in gevaar komt. Hoe langer hoe meer krijgskatten komen zo om en de clan verzwakt steeds meer. Ze zijn ten einde raad.
Rufus, een poesie poes besluit zijn tweebeensleven bij de mensen vaarwel te zeggen en trekt het woud in. Daar zien ze hem als een indringer, maar al snel merkt de Donderclan hoe moedig hij is en nemen hem op in de clan. Zijn naam is vanaf dan Vuurpoot. Niet alle katten zijn even blij met de komst van een poesie poes, maar tijdens zijn opleiding tot krijgskat komt daar al snel verandering in.
Het is een spannend verhaal dat zeer vlot leest. De avonturen, omzwervingen e…Lees verder

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia