Boek
Nederlands

De vermiste krijger

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
+1
De vermiste krijger
×
De vermiste krijger De vermiste krijger
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De kloof tussen de vier Clans lijkt groter dan ooit. Dan keren twee katten onverwacht terug: Sol, die voor veel onrust zorgt en de strijd tussen de WindClan en de Donderclan flink opstookt, en Hulstloof, die het geheim rond Aspels dood wil openbaren. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De vermiste krijger
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The forgotten warrior
Uitgever
Mechelen: Fantoom, 2019
363 p.
ISBN
9789059246393 (hardback)

Besprekingen

In dit vijfde deel van de vierde serie, 'Teken van de sterren'*, uit de reeks Warrior Cats keren twee katten terug naar de Clans. Sol zorgt voor veel strijd en onrust en Hulstloof wil het geheim over de dood van Aspels openbaren. Tel daarbij op de geheime trainingen in het Duistere Woud, de keuze die Sintelhart moet maken (medicijnkat of krijger?), Gaaiveder die terecht moet staan voor een moord die nooit gebeurd is en Duifvleugel, van wie de geheime krachten nog herstellende zijn van het vorige avontuur. Dan heb je wederom een uitgave die bol staat van avonturen en leest als een trein – hoewel de trein wat langer dan anders nodig heeft om op gang te komen. Levenswijsheden (voor dier én mens) en wisselende, vlot en goed beschreven gebeurtenissen vormen samen een meeslepend geheel, dat doet uitzien naar het slotdeel van deze vierde serie. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia