Boek
Nederlands

De missie van de leerling

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
+1
De missie van de leerling
×
De missie van de leerling De missie van de leerling
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een jonge kat moet een missie volbrengen en een geheimzinnige profetie oplossen die het lot van alle kattenclans zal bepalen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
De missie van de leerling
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The apprentice's quest
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
349 p.
ISBN
9789059249752 (hardback)

Besprekingen

Een spannend jeugdboek over katten, mysterie en avontuur. Een jonge leerlingmedicijnkat moet een mysterie rondom een profetie oplossen wanneer het vreedzame bestaan en de balans tussen verschillende kattenclans op het spel staat. 'De missie van de leerling' is spannend en met enige humor geschreven. Erin Hunter (1978) is een internationaal bekende Britse schrijver. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Warrior cats'. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia