Boek
Nederlands

Dageraad

Erin Hunter (auteur), Huberte Vriesendorp (vertaler)
De Tweebeners komen steeds dichterbij en vernietigen alles op hun pad, zelfs de Vierboom, de ontmoetingsplaats van alle Clans. De vier Clans besluiten gezamenlijk de gevaarlijke reis naar een nieuw thuis te ondernemen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Dageraad
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Huberte Vriesendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dawn
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Fantoom, 2013
393 p.
ISBN
9789059240056 (hardback)

Besprekingen

Derde deel van tweede serie – met als overkoepelende naar ‘De Nieuwe Profetie’* – waarin de bekende kattenclans, de Warrior Cats, spannende, nieuwe kattenavonturen beleven. Het verhaal neemt de lezer weer vanaf de eerste bladzijde mee, als blijkt dat de Tweebeners de Clans dicht genaderd zijn en alles vernietigen wat op hun pad komt. Zelfs Vierboom, de plek waar de Clans elkaar generaties lang hebben ontmoet, wordt omgezaagd. Er rest de Clans maar één ding: vluchten en opzoek gaan naar een nieuw thuis. Maar reizen ze apart of samen? En wie is dan de leider en waar moeten ze naar toe? Als de SterrenClan ‘vertelt’ dat ze de bergen over moeten trekken, begint een lange en gevaarlijke reis. Gelukkig reiken de Stamkatten uit de bergen hen een helpende hand. In dit knap en vlot geschreven boek doet de kattenwereld, qua gevoelens en levensavonturen, denken aan de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap en verraad, vertrouwen en angst ontrollen zich voor de…Lees verder

Warrior Cats. De nieuwe profetie. Dageraad

“Duisternis, lucht, water en hemel zullen samenkomen … en het bos op zijn grondvesten doen trillen.” Deze verwachtingsvolle zin pronkt op de achterflap van dit derde deel van de tweede serie. In het vorige boek volgden we een paar uitverkoren katten van de verschillende stammen. Op het einde van hun missie kregen ze bovenstaande zin als profetie mee. Nu keren deze katten terug naar hun thuis om de boodschap aan iedereen door te geven en zo onheil te voorkomen.
Wanneer ze eindelijk thuiskomen, heeft er echter al een groot onheil meerdere stammen getroffen. Geen enkele stam zal meer veilig zijn en iedereen zal een ander onderkomen moeten zoeken. Zullen de katten van de verschillende stammen kunnen samenwerken om zo veel mogelijke leden veilig te stellen? Wie is er nog te vertrouwen? Kunnen ze nog rekenen op hun vertrouwde ‘Sterrenclan’? Dat er slachtoffers moeten vallen is duidelijk, maar hoeveel?
In dit deel wordt het verhaal vanuit verschillende perspectieven verteld in pl…Lees verder

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia