Luisterboek
Nederlands

De Vijf en de geheime doorgang

Enid Blyton (auteur), V. Hilhorst (verteller)

De Vijf en de geheime doorgang

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De komst van een leraar die hen moet bijwerken, dreigt de kerstvakantie van De Vijf te verstoren, maar dankzij een geheime gang en enkele vreemde gebeurtenissen beleven ze allerlei avonturen
Onderwerp
Luisterboeken
Titel
De Vijf en de geheime doorgang
Auteur
Enid Blyton
Verteller
V. Hilhorst  (spreekstem)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Bloemendaal: Gottmer Uitgevers Groep BV,
1 cd

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek* (op mp3 compact disc), voorgelezen door Vera Hilhorst. 'De Vijf' zijn twee broers, hun zusje, een nichtje en haar hond. Voor de kerstvakantie komen ze weer bij elkaar in Kirrin Cottage. Hun veelbelovende vakantie lijkt echter te mislukken omdat de strenge vader van George/Georgina een onderwijzer aanstelt om hun punten op te vijzelen. George en haar hond mogen deze man van het begin af aan niet. Haar reactie, een raadselachtige kaart met aanwijzingen over een geheime gang en de diefstal van waardevolle papieren leiden tot een spannend avontuur. Spannend verhaal met enige karaktertekening; er is ook kritiek op elkaar mogelijk binnen een sfeer van hechte vriendschap en eerlijkheid. Na een inleiding, de naderende vakantie, blijft de spanningsboog tot het einde gespannen. Het betreft de gemoderniseerde editie van dit traditionele speurdersverhaal: het taalgebruik is eigentijdser, hier en daar zijn beschrijvingen ingekort zonder het oorspronkel…Lees verder

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia