Boek
Nederlands

Voor altijd dichtbij

Elvis Peeters (auteur), Yule Hermans (illustrator)
+1
Voor altijd dichtbij
×
Voor altijd dichtbij Voor altijd dichtbij
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Als Yule haar moeder verliest, wordt alles anders. Met wie moet ze nu de sproeten op haar gezicht tellen? Wie kan haar troosten? Het voelt alsof ze in een huis van glas leeft, maar langzaam begint er iets te veranderen. Prentvertelling met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Voor altijd dichtbij
Auteur
Elvis Peeters
Illustrator
Yule Hermans
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
[44] p. : ill.
ISBN
9789401486767 (hardback)

Besprekingen

Een zachtaardig en treffend prentvertelling over gemis, verdriet, warmte en troost na het overlijden van een ouder. Elke avond zoeken Yule en haar moeder naar de sproeten op elkaars gezicht. Tot plotseling alles anders wordt: Yules moeder is er niet meer. Met wie moet ze nu haar sproeten tellen? Wie kan haar troosten? Het voelt alsof Yule, haar vader en haar broertje in een huis van glas leven, maar langzaam, langzaam verdwijnt de kilte.‘Voor altijd dichtbij’ bestaat uit korte, krachtige en soms breekbare teksten over het rouwproces na het verlies van een ouder op jonge leeftijd. De teksten worden omlijst door poëtische, sfeervolle en ontroerende kleurenillustraties, die kleine verhalen op zich vertellen. Elvis Peeters schrijft zijn oeuvre samen met Nicole van Bael. Hun boeken werden genomineerd voor belangrijke literaire prijzen. Yule Hermans is een jonge illustratrice. ‘Voor altijd dichtbij’ vertelt haar persoonlijke verhaal. Om samen te lezen vanaf ca. 6 jaar.

Over Elvis Peeters

Elvis Peeters is het muziekpseudoniem van Jos Verlooy (1957), afkomstig uit Grimbergen (Verbrande Brug), en tevens het schrijverspseudoniem van het duo bestaande uit Verlooy en zijn vrouw Nicole van Bael.

Biografie

Verlooy begon in 1982 bij de punkgroep Aroma di Amore die de finale van Humo's Rock Rally haalde.

Begin jaren 90 houdt hij zich meer bezig met schrijven. De eerste verhalenbundel verscheen in 1992 en de eerste roman Spa in 1998. Hij maakte ook theaterstukken. Een aantal van zijn boeken, vooral de recentere, werden geschreven door Verlooy samen met zijn echtgenote Nicole van Bael, maar het duo blijft gezamenlijk het pseudoniem Elvis Peeters gebruiken.

Verlooy is eveneens zanger van de muziekgroepen Wilderman, De Legende, Peeters en Angst en de Bange Konijnen.

Peeters schreef het voorwoord van de nieuwe vertaling van het Communistisch Manifest.

In 2016 won Peeters de Gerrit Komr…Lees verder op Wikipedia