Boek
Nederlands

Kleine Sofie en lange Wapper

Els Pelgrom (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Kleine Sofie en lange Wapper
×
Kleine Sofie en lange Wapper Kleine Sofie en lange Wapper
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op een avond wordt in het poppentheater van een ernstig ziek meisje een toneelstuk opgevoerd. Zij en de andere hoofdrolspelers beleven daarin spannende, verschrikkelijke en gelukkige avonturen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Kleine Sofie en lange Wapper
Auteur
Els Pelgrom
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
150 p. : ill.
ISBN
9789024597307 (hardback)

Besprekingen

Een heruitgave van ‘Kleine Sofie en Lange Wapper’. Sofie is ernstig ziek en ligt veel in bed. Ze wil graag weten hoe het leven buiten haar slaapkamer eruitziet. Haar kat Terror bedenkt daarom het toneelstuk Wat Er In Het Leven Te Koop Is, dat ze opvoeren op het kleine toneeltje in haar kamer. Met haar poppen – de van het leven genietende Arabella, de met zichzelf ingenomen luie Bertje en de vrolijke flierefluiter Lange Wapper – beleeft Sofie spannende, grappige en ontroerende gebeurtenissen en beseft ze hoe het leven had kunnen zijn. Lichtvoetig en meevoerend geschreven. Met sfeervolle zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar. Els Pelgrom (Arnhem, 1934) is een beroemde Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen.

Over Els Pelgrom

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Anefo / Croes, R.C.

Els Pelgrom (pseudoniem van Else Koch) (Arnhem, 2 april 1934) is een Nederlandse schrijfster, voornamelijk van kinderboeken.

Leven

Els Pelgrom werd op 2 april 1934 in Arnhem geboren als Else Koch. De hongerwinter bracht ze door op een boerderij op de Veluwe, dit is een element dat in haar boeken terugkomt. In Amsterdam volgde ze de school voor kunstnijverheid en een opleiding tot onderwijzeres. Met haar echtgenoot (beeldend kunstenaar Karl Pelgrom) en haar drie kinderen woonde ze in Drenthe en Groningen.

In 1962 debuteerde Pelgrom met Het geheimzinnige bos. Ze deed redactiewerk voor een kinderrubriek, vertaalde boeken, schreef boekjes voor beginnende lezers en bewerkte klassieke verhalen voor kinderen met leesproblemen.

Na haar scheiding keerde ze terug naar Amsterdam, waar ze korte tijd bij de openbare bibliotheek werkte. In 1977 verscheen haar tweede boek: De kinderen van het Achtste Woud, dat wel …Lees verder op Wikipedia