Boek
Nederlands

De gedroomde man

Elle Eggels (auteur)
+1
De gedroomde man
×
De gedroomde man De gedroomde man

De gedroomde man

Een succesvol regisseuse gaat hartstochtelijk dromen van haar al jaren geleden overleden minnaar, een acteur. Het lijkt alsof de relatie opnieuw begint.
Titel
De gedroomde man
Auteur
Elle Eggels
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2008
207 p.
ISBN
9789061122470

Besprekingen

Het eerste wat bij De gedroomde man opvalt, is het mooie kaft, het dikke papier, de omslag met het beeld van een man, een oude foto van een 'droomman', kortom de sfeer die het boek uitstraalt. Hierover gaat ook de inhoud van deze roman. Het is immers een beeld van een wereld die niet bestaat, een wereld tussen twee werelden die gevormd wordt door een droombeeld van een man. Bizar om te lezen, maar wel intrigerend. Het genre verwijst naar Tolkien en zijn middenaarde. Het gaat hier echter niet om een fantasyverhaal maar om een literaire roman. Dit genre voldoet dan ook ruimschoots aan de verwachtingen: er wordt rijkelijk met taal gestrooid en je kan je telkens vergenoegen met literair fraai opgestelde teksten.

Het verhaal gaat over een filmregisseuse die haar onvoorwaardelijke liefde wil verklaren aan een acteur. Vreemd genoeg is deze acteur de ene keer levend, de andere keer dood. Zo komt ze hem de ene keer in de levende wereld tegen, dan weer in de droomwereld. Ook zijn …Lees verder
Een succesvol regisseuse gaat hartstochtelijk dromen van haar al jaren geleden overleden minnaar, een acteur. Het lijkt alsof de relatie opnieuw begint. Om dit fenomeen (reïncarnatie? of walk-in, waarbij een overleden persoon een nieuw lichaam in bezit zou nemen?) een plaats te geven roept ze onder meer de hulp in van een zigeunerin die haar magische middelen geeft. Ondertussen gaat ook haar gewone leven door met nieuwe seksuele relaties, al lijkt het alsof de vroegere geliefde echt even lijfelijk terug is gekomen. Elle Eggels (1946), bekend van 'Het huis van de zeven zusters', schreef een wonderlijke, wat chaotische roman, vol fantasy, zielswisselingen, dromen, maar ook vol aardse realistische zaken als een auto-ongeluk, buitenlandse reizen, regisseerwerk. Voor wie geïnteresseerd is in haar opvattingen en de magie van een dergelijke ‘liefde’ en persoonswisselingen willen volgen. Vrij kleine druk.