Boek
Nederlands
Tijdens een vakantie in Italie͏̈ raken vier heel verschillende vrouwen met elkaar bevriend.
Onderwerp
Vrouwen
Titel
De betovering van april
Auteur
Elizabeth von Arnim
Vertaler
Kathleen Rutten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The enchanted april
Uitgever
Amsterdam: Signatuur, 2023
285 p.
ISBN
9789056727475 (paperback)

Besprekingen

Een klassieker over vier Britse vrouwen en een gelukzalige maand aan de Italiaanse Rivièra. Het verhaal begint in het Londen van 1922. Mevrouw Wilkins en mevrouw Arbuthno gaan op vakantie omdat ze ontevreden zijn met hun dagelijks leven en hun echtgenoten. Samen met de mooie Lady Caroline en de dominante mevrouw Fisher verblijven ze de hele maand april in een Italiaans kasteeltje in San Salvatore. Ieder van hen ontwikkelt een frisse kijk op het leven en de liefde. In lichtvoetige stijl geschreven. Elizabeth von Arnim (1866-1941) was een Britse romanschrijver. Ze werd geboren als Mary Annette Beauchamp in Kirribilli Point, Australië en groeide op in een Britse koloniale middenklassefamilie en was de nicht van schrijver Katherine Mansfield. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. 'De betovering van april' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1922 en werd twee keer verfilmd.

Over Elizabeth von Arnim

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hoa binh

Elizabeth von Arnim (Sydney, Australië, 31 augustus 1866 - Charleston, Verenigde Staten, 9 februari 1941) geboren op als Mary Annette Beauchamp, was een Engelse schrijfster.

Ze was de dochter van Henry Herron Beauchamp, een welvarende koopvaardijhandelaar, en Elizabeth Weiss Lassetter. Op driejarige leeftijd verhuisde ze met haar familie naar Engeland. In 1891 trouwde Mary Annette met graaf Henning August von Arnim-Schlagenthin, een Duitse aristocraat. Het huwelijk, dat leidde tot vijf kinderen, was een ongelukkige periode. Elizabeth von Arnim begon haar literaire carrière met "Elizabeth and Her German Garden" (1898), een satirisch en semi-autobiografisch werk dat haar naam vestigde. Ook, "The Man of Wrath", het boek waarin ze haar echtgenoot fictionaliseerde, werd een groot succes en werd twintig keer herdrukt tegen mei 1899. Na jaren gescheiden te hebben geleefd, overleed de graaf in 1910, waardoor Von Armin weduwe werd.

Na haar eerste huwelij…Lees verder op Wikipedia