Boek
Nederlands

Kinderen van het drijfzand

Efua Traoré (auteur), Tjalling Bos (vertaler)
+1
Kinderen van het drijfzand
×
Kinderen van het drijfzand Kinderen van het drijfzand
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Simi (13 jaar) gaat op bezoek bij haar oma in Nigeria en ontdekt een verborgen, magische wereld in het oerwoud. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Kinderen van het drijfzand
Auteur
Efua Traoré
Vertaler
Tjalling Bos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Children of the Quicksands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
251 p.
ISBN
9789025883171 (hardback)

Besprekingen

Een fantasierijk jeugdboek over magie, legendes en de natuur. Simi (13 jaar) ziet op tegen haar vakantie. Ze moet twee maanden logeren bij haar oma, een vrouw die ze nog nooit heeft gezien. Oma leeft zonder internet en elektriciteit nabij het oerwoud in Nigeria. Tijdens haar verblijf belandt Simi, tegen beter weten in, in het oerwoud wanneer iets haar er naartoe lokt. Ze komt terecht in een verborgen wereld van kleuren, geuren, verhalen en legenden. Wervelend, magisch-realistisch debuut. Met woordenlijst. In een zachte stijl geschreven. 'Kinderen van het drijfzand’ is geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Kinderen van het drijfzand

Simi kijkt op tegen de zomervakantie. Twee maanden lang moet ze doorbrengen bij haar grootmoeder, een voor haar onbekende vrouw die leeft in een dorp nabij een oerwoud. Geen elektriciteit en geen bereik. Toch lijkt de nieuwe omgeving Simi te boeien. Ze maakt al snel vrienden en ze raakt geïntrigeerd door het verhaal over de kinderen die verdwijnen in het oerwoud, op een plek bij het meer. Op een dag wordt ze gelokt naar die plek door het gezang van een vogel. Maar Simi mocht niet naar het oerwoud van haar oma, en al zeker niet naar het meer dat sommige bewoners van het dorp willen dempen. Zal de lokroep gevolgen hebben?Kinderen van het drijfzand is een magisch boek, niet zozeer door de magische wereld die er in voorkomt, maar doordat het boek boeit van in het begin tot op het einde. Efua Traoré slaagt erin om een goed opgebouwd verhaal te brengen, waar je stap per stap de puzzelstukjes legt. Je wil de waarheid kennen, en liefst zo snel mogelijk. Ja, het …Lees verder