Boek
Nederlands

Duister water

Donna Leon (auteur), Lilian Schreuder (vertaler)
Titel
Duister water
Auteur
Donna Leon
Vertaler
Lilian Schreuder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Trace elements
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2021
335 p.
ISBN
9789403125114 (paperback)

Besprekingen

Een stervende vrouw in een hospice in Venetië wil de politie wat vertellen. Commissario Brunetti en zijn collega Claudia Griffoni kunnen haar nog net horen zeggen dat haar man vermoord is. Daarna sterft ze. Kort daarvoor is haar man onder verdachte omstandigheden met zijn motor verongelukt. Tijdens hun onderzoek komen Brunetti en Griffoni bij het waterzuiveringsbedrijf waar de man werkte en dat op verschillende plekken rondom Venetië het water testte op eventuele verontreiniging. Ze spreken met verschillende directieleden die ontwijkende antwoorden geven. Dat is voor de onderzoekers aanleiding zich wat meer te gaan verdiepen in de werkzaamheden van het bedrijf. Chronologisch verteld verhaal waarin de gang van het onderzoek nauwgezet wordt beschreven en de sfeer van het zomerse Venetië, vol toeristen, de kanalen en gebouwen, kleurrijk zijn verwerkt. Deel 29 van de serie over commissario Brunetti van de Amerikaanse schrijfster (1942) die lang in Venetië woonde.

Over Donna Leon

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Donna Leon (28 september 1942, Mont Clair, New Jersey) is een Amerikaanse schrijfster van detectiveromans die zich afspelen in Venetië. De hoofdpersoon is Commissario Guido Brunetti. Donna Leon woonde meer dan 30 jaar in Venetië en woont nu in een klein dorp in Zwitserland. Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland University College – Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van muziek (met name barokmuziek).

Commissario Brunetti

De Commissario Brunetti-romans spelen zich allemaal in en rond Venetië af. Ze zijn in het Engels geschreven en vertaald in veel talen, maar op verzoek van Donna Leon niet in het Italiaans. Elke roman geeft de schrijfster de ge…Lees verder op Wikipedia