Boek
Nederlands

Dood van een maestro

Donna Leon (auteur)

Dood van een maestro

In de reeks:
Genre:
Tijdens een pauze in de opvoering van La Traviata in de opera van Venetie͏̈ wordt een beroemd dirigent dood aangetroffen.
Titel
Dood van een maestro
Auteur
Donna Leon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Death at La Fenice
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2007
319 p.
ISBN
9789023425717

Besprekingen

De beroemde dirigent Wellauer wordt tijdens een pauze in La Traviata in de opera van Venetië dood in zijn kleedkamer aangetroffen. Doodsoorzaak: cyaankali in de koffie. Het is voor commissaris Guido Brunetti een heel karwei om uit het grote aantal in de opera aanwezige mensen een paar verdachten te selecteren, daarbij danig tegengewerkt door zijn superieur, de blaaskaak en baantjesjagende prefect Patta. De sympathieke speurder verricht zijn werk in een typisch Venetiaans decor. Italiaanse toestanden spelen een flinke rol, en het lijkt een wonder dat iemand daarin normaal zijn werk kan doen. Het deductiewerk is belangrijker dan een grote dosis spanning; actie is dan ook grotendeels afwezig. Wel een overtuigend plot, een verrassende ontknoping en een flinke dosis ironie, hetgeen het boek heel bruikbaar maakt. Paperback met normale druk.

Over Donna Leon

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Donna Leon (28 september 1942, Mont Clair, New Jersey) is een Amerikaanse schrijfster van detectiveromans die zich afspelen in Venetië. De hoofdpersoon is Commissario Guido Brunetti. Donna Leon woonde meer dan 30 jaar in Venetië en woont nu in een klein dorp in Zwitserland. Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland University College – Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van muziek (met name barokmuziek).

Commissario Brunetti

De Commissario Brunetti-romans spelen zich allemaal in en rond Venetië af. Ze zijn in het Engels geschreven en vertaald in veel talen, maar op verzoek van Donna Leon niet in het Italiaans. Elke roman geeft de schrijfster de ge…Lees verder op Wikipedia