Boek
Nederlands

De troonopvolger

Donna Leon (auteur), Lilian Schreuder (vertaler)
Titel
De troonopvolger
Auteur
Donna Leon
Vertaler
Lilian Schreuder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Unto us a son is given
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2020
319 p.
ISBN
9789403196909 (paperback)

Besprekingen

De Venetiaanse commissario Guido Brunetti krijgt een niet alledaags verzoek van zijn schoonvader, Graaf Falier. Een oude vriend van de familie, Gonzola Rodriguez de Tejeda, wil een jongeman adopteren. De man in kwestie is echter al veertig jaar oud en Falier twijfelt over de goede bedoelingen van de man. Maar Gonzola is verliefd en wil zijn bezittingen aan zijn jonge vriend nalaten in geval van overlijden. En dat is een niet mis te verstane grote erfenis. Brunetti gaat op onderzoek uit en dan overlijdt Gonzola plotseling. Een natuurlijke dood? Leuk gegeven maar het boek mist tempo en spanning, is wat langdradig. Het plot is voorspelbaar, maar heeft toch een venijnige draai aan het eind. Voor liefhebbers van Italië prettig om te lezen, veel cultuur en uitgebreide beschrijvingen van ieder genuttigd maal. Het 28-ste deel van de serie over commissario Brunetti van de Amerikaanse schrijfster (1942), die lang in Venetië woonde. In veel talen vertaald.

Over Donna Leon

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Donna Leon (28 september 1942, Mont Clair, New Jersey) is een Amerikaanse schrijfster van detectiveromans die zich afspelen in Venetië. De hoofdpersoon is Commissario Guido Brunetti. Donna Leon woonde meer dan 30 jaar in Venetië en woont nu in een klein dorp in Zwitserland. Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland University College – Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van muziek (met name barokmuziek).

Commissario Brunetti

De Commissario Brunetti-romans spelen zich allemaal in en rond Venetië af. Ze zijn in het Engels geschreven en vertaald in veel talen, maar op verzoek van Donna Leon niet in het Italiaans. Elke roman geeft de schrijfster de ge…Lees verder op Wikipedia