Luisterboek
Nederlands

Dimitri Verhulst leest Godverdomse dagen op een godverdomse bol

Dimitri Verhulst (auteur)

Dimitri Verhulst leest Godverdomse dagen op een godverdomse bol

Dimitri Verhulst (auteur)
Tragikomische recapitulatie van de geschiedenis van de mensheid
Onderwerp
Geschiedenis
Titel
Dimitri Verhulst leest Godverdomse dagen op een godverdomse bol
Auteur
Dimitri Verhulst 1972-
Uniforme titel
Godverdomse dagen op een godverdomse bol
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Contact, 2008
5 cd's
Speelduur
ca 5 uur 30 min.
EAN
9789025429768

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door de auteur zelf. In september werd deze tekst gratis bij het blad Humo verspreid. De titel is even slikken, maar daarna krijg je de geschiedenis van de mensheid in spetterend proza gepresenteerd. Personages zijn er niet echt in dit verhaal. Centraal staat: 't, wat staat voor de mens in zijn algemeenheid. Pijlsnel wordt de luisteraar meegezogen, vanaf het op vaste wal kruipen van de mens, door momenten uit de geschiedenis, die - zonder al teveel verwijzingen - gemakkelijk te herkennen zijn, tot het nu. Het is een uiterst misantropisch wereldbeeld dat de Vlaamse schrijver (1970) de luisteraar voorhoudt. De mens staat, ook in latere ontwikkelingsmomenten, maar al te dicht bij de dieren; van hem is weinig goeds te verwachten. Het is een ongemakkelijk werk dat Verhulst geschreven heeft. Eerder viel hij op met o.a. 'De helaasheid der dingen' en 'Mevrouw Verona daalt de heuvel af'. Origineel qua invalshoek en wordt bij voortdurin…Lees verder

Over Dimitri Verhulst

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Dimitri Verhulst (Aalst, 2 oktober 1972) is een Belgische schrijver en dichter.

Bio- en bibliografie

De titel Assevrijdag uit 1992 is een eigen uitgave voor enkele vrienden en bekenden. Zijn officiële debuut was de verhalenbundel De kamer hiernaast (1999), die genomineerd werd voor de NRC-prijs. Hij publiceerde verhalen en gedichten in verschillende literaire tijdschriften, waaronder Nieuw Wereldtijdschrift, De Brakke Hond en het tijdschrift Underground, waarvan hij redacteur is.

In 2001 verscheen de roman Niets, niemand en redelijk stil, later dat jaar gevolgd door Liefde, tenzij anders vermeld. De roman De verveling van de keeper verscheen in 2002.

In 2003 publiceerde hij Problemski Hotel, dat vertaald werd in het Duits, Deens, Engels, Frans, Hebreeuws, Sloveens, Italiaans, Pools en Hongaars.

De roman De zeven laatste zinnen i…Lees verder op Wikipedia